Dan uživo o Dejtonu, metrou, gosti i predstavnici PSG i Ne davimo Beograd

Vesti 22. nov. 202109:23 > 09:24
Podeli:
Izvor: GERARD JULIEN / AFP, N1

O početku radova na izgradnji beogradskog metroa, nedelji odluke o predizbornim koalicijama i drugim aktuelnim političkim i društvenim temama razgovaramo sa Pavlom Grbovićem, predsednikom Pokreta slobodnih građana i Radomirom Lazovićem iz pokreta Ne davimo Beograd.

U Temi dana o Dejtonskom mirovnom sporazumu, koji je 26 godina posle parafiranja u vazduhoplovnoj bazi Rajt-Paterson, u najvećoj krizi. Šta piše u ‘izvornom’ sporazumu, ko ga je potkopavao, a ko branio svih ovih godina? Šta su stvarne nadežnosti Visokog predstavnika, entiteta, države BiH? Da li je povratak ‘izvornom’ Dejtonu koji se traži u Republici Srpskoj moguć bez sukoba? Da li su narodi u BiH ‘izgubljeni u prevodu’ dokumeta koji im je kreirao državno uređenje? Jesu li su Srbija i Hrvatska ‘garanti’ sporazuma ili nešto drugo? Kako je originalno tumačen pojam – ‘konstitutivni’ narodi? Treba li Bosni i Hercegovini „novi Dejton“? Gost Dana uživo – Nebojša Vujović, bivši diplomata i šef Misije SRJ u SAD, jedan od autora Dejtonskog sporazuma i član srpske delagacije u Dejtonu.

O jubileju, 60-godišnjici od osnivanja Grupe za organizaciju na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, a danas Katedre za menadžment i produkciju radija, pozorišta i kulture Fakulteta dramskih umetnosti, razgovaramo sa dr Anom Martinoli, profesorkom FDU.

Mjuzikl „Flešdens“ (Flashdance) postavljen je na scenu Pozorišta na Terazijama. Premijera mjuzikla rađenog po adaptaciji istoimenog filma koji je obeležio osamdesete prošlog veka bila je u petak, a u Danu uživo o radu na ovoj predstavi govore glavna glumica Nevena Nerandžić i reditelj Vladan Đurković

Komentari

Vaš komentar