Dan uživo: Kuda dalje, Novi Sade?

Vesti 21. okt 202212:09
Izvor: N1/Novi optimizam

Šef beogradskog centra BIA tražio je da se sa Jovanjicom ne ide u javnost, jedan od pripadnika VOA tvrdio da će namestiti da veštačenje biljaka pokaže da se ne radi o opojnoj drogi, a Predrag Koluvija pokušavao da fascinira kontaktima koje ima u telefonskom imeniku. Sve ovo izjavio je pred Tužilaštvom za organizovani kriminal načelnik Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodan Milenković. Taj iskaz je, na osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, objavio BIRN, a u Danu uživo o ovom slučaju razgovaramo sa novinarkom BIRN-a Jelenom Veljković.

Aktivisti „Šodroš survajver kampa“ koji danima pokušavaju da zaustave seču šume i radove na Šodrošu, pozvali su građane na protest „Dan oslobođenja Novog Sada“ u nedelju, 23. oktobra. Dan kasnije, u ponedeljak, u organizaciji Novog optimizma biće održana tribina ‘Gari u ogledalu – kuda dalje Novi Sade?’ na kojoj će će govoriti pojedinci koji su bili deo protesta na Šodrošu od septembra 2020. Naš gost je jedan od njih, osnivač Novog optimizma i i jedan od inicijatora skupova protiv Novog Sada na vodi Branislav Grubački Guta.

Da li rat u Ukrajini postaje sve brutalniji? Šta znači proglašenje ratnog stanja u anektiranim delovima Ukrajine? Ima li ipak nade za mirno rešenje i pod kojim uslovima? Aktuelna dešavanja u Ukrajini analiziramo u razgovoru sa Aleksandrom Životićem, profesorom Filozofskog fakulteta.

Izložba Dekada našeg proslavljenog scenografa Aleksandra Denića, biće otvorena 22. oktobra u 20 časova u Bioskopu Balkan. Umetnik kojeg postavljaju u sami vrh svetskog scenskog iskustva naš je gost u „Sceni“ Dana uživo.

Komentari

Vaš komentar