Dan uživo: Hoće li EU prekinuti pregovore sa Srbijom?

Vesti 30. sep 202210:25 2 komentara
N1/Lazar Lazić

Kada konačno možemo da očekujemo novu Vladu? Ima li Srbija manevarskog prostora za dalje koketiranje sa Rusijom? Hoće li EU prekinuti pregovore sa Srbijom? Da li su već izvesni vanredni parlamentarni izbori u 2024.? Gost Dana uživo, politikolog Boban Stojanović.

Saznajemo i šta predviđa Predlog prvog Zakona o hitnoj pomoći.

Da li su dovoljne samo neobavezujuće preporuke Vlade za štednju energije? Procenjuje se da preko 200 hiljada domaćinstava u Srbiji nema novca za nabavak bilo kakvog ogreva i da je energetsko siromaštvo vrlo izraženo. Šta donosi nova nacionalna strategija za klimatske promene i energetiku? O ovim temama, ali i ratu energentima i ‘sabotaži’ Severnog toka razgovaramo sa energetskim stručnjakom Milošem Zdravkovićem.

U Bosni i Hercegovini finiš kampanje pred opšte izbore u BiH zakazane za nedelju, 2. oktobar. Kakve poruke su biračima poslali kandidati za najvažnije funkcije vlasti u entitetima i na državnom nivou? Kakva će biti politička slika BiH nakon nedeljnih izbora? Sve analiziramo u razgovoru sa Zoranom Krešićem, urednikom Večernjeg lista izdanja BiH iz Mostara.

U „Sceni“ predstavljamo prvi roman Jovane Dišić, autorke koja je do sada bila poznata krugovima pasoniranih čitalaca kratkih priča. Autorka ovog romana je direktor biblioteke „Nikola Sikimić Maksim“ u Kučevu, živi u naselju Rabrovo, a njenom biografijom može se objasniti činjenica da u romanu „Vakuum“ bez napora uspeva da dočara život u maloj sredini, sa svim prednostima i manama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare