Dačić zahvalio Bocan-Harčenku na pomoći Rusije

Vesti 27. jan. 202112:54
Podeli:
Narodna Skupština Republike Srbije

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka.

Razgovarano je o aktuelnoj situaciji, zdravstvenim i ekonomskim posledicama koje je pandemija koronavirusa uzrokovala u čitavom svetu, ali i izazovima u političkoj sferi i međunarodnim odnosima sa kojima se suočavamo, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Narodne Skupštine.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zahvalio je još jednom na pomoći koju je Ruska Federacija pružila Srbiji tokom pandemije, posebno ističući važnost isporuke vakcine Sputnjik V, koju je i lično primio. Izrazio je nadu da će uskoro biti realizovane nove isporuke.

Ambasador Bocan-Harčenko ponovio je pozive predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću upućene od strane Vjačeslava Volodina, predsednika Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije i Valentine Matvijenko, predsednice Saveta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije da uskoro poseti Rusku Federaciju.

Imajući u vidu ubrzani proces vakcinacije koji je u toku kako u Ruskoj Federaciji, tako i u Srbiji, sagovornici su se složili da bi poseta mogla biti realizovana u skorijem periodu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar