Dačić: Ubeđen sam da će sve stranke – i Đilasova i Jeremićeva, ići na izbore

Vesti 25. okt 202109:16 8 komentara
N1

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je ubeđen da će sve stranke učestvovati na predstojećim izborima, uključujući i partije koje su bojkotovale prethodno glasanje poput Narodne stranke i Stranke slobode i pravde (SSP).

Dačić je ocenio da su „svi“ shvatili da je bila greška što su bojkotovali parlamentarne izbore u junu prošle godine.

„To su shvatile čak i one stranke koje kritikuju evroparlamentarce što nisu ispunili njihove zahteve. Svi se pripremaju za izlazak na izbore i prave odredjene dogovore“, kazao je predsednik parlamenta za Prvu televiziju.

Povezano:

Ocenio je da su u okviru medjustranačkog dijaloga bez stranog posredovanja „iskristalisane stvari koje su realne, održive i ostvarive“.

„U tom dogovoru biće sintetizovano i ono što smo dogovorili u dijalogu sa evroparlamentarcima“, kazao je lider Socijalističke partije Srbije (SPS).

Upitan da li najavljena podrška novoj kandidaturi lidera naprednjaka Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i eventualna zajednička lista na parlamentarnim izborima vodi „stapanju“ SPS u SNS, Dačić je upitao zašto se onda SPS nije ranije „stopila“ sa Srpskom radikalnom strankom ili Demokratskom strankom sa kojima je takodje bila u koaliciji.

„Da nema predsedničkih izbora svako bi nastupao samostalno. Nama je cilj da što više onih koji su za SPS i za SNS glasa za zajedničke liste ili za zajedničkog kandidata“, rekao je Dačić navodeći da jedino Vučić može biti kandidat za predsednika kojeg će podržati i socijalisti.

Najavio je da će razgovori o modalitetima saradnje sa SNS biti nastavljeni sutra.

„Mi i SNS imamo veoma čiste odnose, politički se dobro razumemo. Moja podrška Aleksandru Vučiću je u interesu Srbije i zato bi bilo nekorektno da se ja kandidujem za predsednika“, naveo je lider socijalista.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare