Dačić: Srbija pridaje poseban značaj razvoju odnosa sa Crnom Gorom

Vesti 29. jun 202217:163 komentara
Podeli:
Izvor: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik srpskog parlamenta Ivica Dačić izjavio je na sastanku sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem u Beogradu da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju ukupnih odnosa dve zemlje, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja, saopštila je Skupština Srbije.

Abazović, koji se ranije odvojeno sastao i sa predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić, izrazio je zadovoljstvo zbog posete Beogradu, navodeći da je kod svih zvaničnika naišao na srdačan prijem i spremnost i otvorenost za saradnju, piše u saopštenju.

Povezane vesti

On je rekao da su dobri odnosi Crne Gore i Srbije od suštinske važnosti za dve države i njihove građane, ali i za stabilnost čitavog regiona, navodi se.

Dačić je kazao, kako se navodi, da o posvećenosti unapređenju bilateralnih odnosa svedoči činjenica da je Srbija među prvim zemljama koju je Abazović posetio od stupanja na dužnost premijera pre dva meseca.

Predsednik Skupštine Srbije je izrazio nadu da će unapređenje bilateralnih odnosa biti realizovano i kroz parlamentarnu dimenziju i kroz posete predsednika parlamenata i bliže kontakte poslaničkih grupa prijateljstava, navodi se.

Dačić i Abazović su razgovarali i o mogućnostima saradnje na raznim poljima i izrazili su spremnost da rade na podizanju bilateralnih odnosa na najviši mogući nivo, dodaje se.

Komentari

Vaš komentar