Dačić: SPS sa Srpskom listom izlazi na kosovske izbore

Vesti 22. jan 202114:21 > 14:53 4 komentara
Dačić i Srpska lista
SPS

Na vanrednim parlamentarnim izborima 14. februara na Kosovu tamošnji socijalisti nastupiće zajedno sa Srpskom listom, najavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić posle sastanka s kandidatima za poslanike.

Cilj zajedničkog nastupa je da „udruženim snagama budu jači u očuvanjuju nacionalnih interesa, u ostvarenju mira i sigurnosti i boljeg života naših građana na KiM“, prenela je SPS reči Dačića.

Kazao je da će učešćem na izborima Srpska lista „potvrditi odlučnost srpskog naroda sa KiM da zajedno sa državnim vrhom Srbije nastavi borbu za opstanak i ostanak na tom prostoru“.

Povezane vesti:

„Ponovna pobeda predstavnika Srpske liste potvrdiće našu već jasnu poruku takozvanim prištinskim vlastima da ne mogu da zaplaše srpski narod na KiM u borbi za svoja vekovna ognjišta“, izjavio je Dačić.

„Srpski narod na hrabar, dostojanstven i demokratski način dokazuje ispravnost svih odluka koje su donesene u cilju zaštite srpskih intersa na Кosmetu, a za koje se i ja borim i za koje sam se borio dok sam bio na mestu ministra spoljnih poslova Srbije“, kazao je Dačić, sada predsednik Skupštine Srbije. Dačić je dodao da su „rezultati predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zalaganje Vlade Srbije najbolji demanti za sve one koji su takve odluke osporavali i negirali“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare