Dačić sa Kukanom i Flekenštajnom: Sledeće nedelje izbor dodatnih članova RIK

Vesti 26. nov 202114:44 3 komentara
Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić informisao je kofasilitatore u međustranačkom dijalogu Edvarda Kukana i Knuta Flekenštajna da je Privremeno nadzorno telo formirano, a da će sledeće nedelje biti izabrani i dodatni članovi Republičke izborne komisije. Takođe, nacrti zakona koje je potrebno doneti u skladu sa dogovorom su pripremljeni i upućeni na javnu raspravu.

Evropski kofasilitatori su pozvali uključene strane da nastave sa primenom sporazuma postignutog u međustranačkom dijalogu pravovremeno i u dobroj veri, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Povezane vesti

Predsednik Narodne skupštine još jednom je podvukao da će sve što je dogovoreno tokom međustranačkog dijaloga biti implementirano. U pozitivnoj atmosferi, detaljno su analizirani naredni koraci koji će biti realizovani u skladu sa dogovorom iz međustranačkog dijaloga.

Tokom međustranačkog dijaloga između vlasti i dela opozicije, uz posredovanje Evropskog parlamenta 17. i 18 septembra su dogovorene mere za unapređenje izbornog procesa, među kojima je i formiranje Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare