Dačić sa ambasadorkom Švedske: Srbiji je cilj EU, podrška Stokholma dragocena

Vesti 24. maj 202217:04 6 komentara
TANJUG/NSRS/ Kristina Bunčić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorkom Švedske u Beogradu Anikom Ben David o bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje, sa akcentom na polje ekonomije.

Pročitajte još:

Ben David je rekla da prioritet treba da bude jačanje političkog dijaloga i saradnje, naročito u oblasti ekonomije, s obzirom na veliki broj švedskih kompanija koje posluju u Srbiji, ali i na određen broj privrednika koji su zainteresovani za investicije, saopštila je Skupština Srbije.

Ona je kazala da o dobroj saradnji dve zemlje svedoči i činjenica da je ambasada Švedske u Beogradu druga najveća ambasada te zemlje u Evropi, navodi se.

Navela je da će Švedska nastaviti da podržava reforme Srbije i dodala da prostor za saradnju postoji i na nivou parlamentarnih susreta, koje očekuje nakon konstituisanja novog saziva Skupštine Srbije, piše u saopštenju.

Dačić je, kako se navodi, rekao da su odnosi Srbije i Švedske veoma dobri i da tome doprinosi i brojna srpska dijaspora u Švedskoj i dodao da deli stav Ben David da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje na najvišem nivou.

On je kazao da je strateški cilj Srbije članstvo u EU i da su Srbiji iskustvo i podrška Švedske na tom putu dragoceni, navodi se.

Izrazio je zainteresovanost da Švedska razmenom iskustava pomogne Srbiji i u uspešnom ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, dodaje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare