Dačić: Razgovori u Briselu su od ključnog značaja za Srbiju, podržavam Vučića

Vesti 17. avg 202210:537 komentara
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da pruža punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uoči njegovih razgovora o Kosovu u Briselu, za koje je ocenio da su od ključnog značaja za Srbiju i srpski narod.

Pročitajte još

„U svoje ime i u ime SPS pružam punu podrsku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u ovim teškim trenucima za našu zemlju i naš narod. Siguran sam da će Aleksandar Vučić na najbolji mogući način čuvati mir i štititi naše državne i nacionalne interese na predstojećim sastancima u Briselu“, navodi se u izjavi Dačića.

Lider SPS je pozvao predstavnike EU da „jasno ukažu da prištinska strana ne poštuje nijedan dogovor iz Brisela, uključujući i Briselski sporazum, odbijajući da formira Zajednicu srpskih opština i da svojim jednostranim odlukama opasno ugrožava mir“.

„Tok i rezultati sastanka u Briselu odrediće dalji razvoj situacije na Kosovu i Metohiji i od ključnog su značaja za Srbiju i srpski narod. Zato bi svi politički subjekti u Srbiji trebalo da budu jedinstveni u podršci predsedniku Vučiću, u ovim danima kada se odlučuje praktično o ratu ili miru na Kosovu i Metohiji“, izjavio je predsednik SPS.

Komentari

Vaš komentar