Dačić: Razgovor pod pokroviteljstvom EU o izbornim uslovima neće biti pre juna

Vesti 02. maj 202123:203 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić kazao je da početak dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima, koji bi organizovali predstavnici Evropske unije, ne treba očekivati pre juna.

povezane vesti

On je gostujući na TV Pink kazao da taj dijalog nije počeo, a da će tek krajem naredne nedelje obaviti konsultacije sa briselskim zvaničnicima.

Rekao je da je na nedavno održanom dijalogu pod pokroviteljstvom parlamenta pozvao stranke koje su uglavnom rekle da ne bi učestvovale u dijalogu u kom bi posredovali „stranci“.

„U tim razgovorima učestvovali su predstavnici 26 stranaka… Dogovor sa skupa je da bi ti sastanci trebali da se održavaju češće, na šest mesec, što se Skupštine tiče to je u redu, da pozovemo sve i negujemo atmosferu dijaloga“, rekao je Dačić.

On je dodao da su predstavnici opozicionih Stranke slobode i pravde i Narodne stranke odbili tu vrstu dijaloga, kao i da oko najvažnijih državnih pitanja ne bi trebalo da bude razlika izmedju vlasti i opozicije.

Dačić je takodje odbacio stavove da su u tim razgovorima učestovale samo „antievropske stranke“.

Predsednik Skupštine je najavio da će Zakon o metrou biti usvojen do kraja maja, ocenivši da su infrastrukturni projekti važni jer su „vidljivi građanima“ i „sinonim za život u 21. veku“.

Govoreći o regionu, Dačić je kazao da odnosima Beograda i Zagreba ne pomažu izjave hrvatskih političara i da bi mogao da se sa predstavnicima Hrvatske nadje zajednički jezik „kada bi druga strana imala saučešća“ i kada bi „osudila zločine prema srpskom narodu“.

„Sve dok (Hrvatska) ne sagleda odgovornost za očiglednu genocidnu politiku, teško da ćemo mnogo da napredujemo“, rekao je Dačić.

Komentari

Vaš komentar