Dačić: Predstavnici vlasti nisu dobili opozicioni predlog sporazuma

Vesti 14. sep 202115:21 23 komentara
Ivica Dačić
Tanjug / Miloš Milivojević

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da on, kao ni predstavnici vlasti u dijalogu sa opozicijom uz posredovanje evroparlamentaraca o poboljšanju izbornih uslova, nisu dobili predlog teksta sporazuma koji je napisala grupa proevropskih opozicionih stranaka.

Povezane vesti:

Dačić je za list Danas izjavio da mu do sada ni posrednici iz Evropskog parlamenta, ali ni opozicija koja je taj sporazum poslala, nisu dostavili dokument koji je u utorak objavljen u medijima.

Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju i Pokret za preokret sačinili su tekst „konačnog Sporazuma učesnika međustranačkog dijaloga“ i poslali ga evroparlamentarcima u Brisel, pozivajući se na njihov Nacrt radnog dokumenta koji je pripremljen za sledeću rundu međustranačkog dijaloga.

Očekuju da evroparlamentarci, kao facilitatori međustranačkog dijaloga, zauzmu jasan stav o njihovim predlozima.

„Na osnovu vašeg stava“, poručuje se u pismu evroparlamentarcima, „mi ćemo odlučiti o daljim koracima u vezi sa drugom rundom međustranačkog dijaloga“, koja je zakazana za 17. i 18. septembar u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare