Dačić: Prednost Srbije jer ne znamo kako je živeti bez krize – to nam daje snagu

Vesti 06. dec 202210:53 > 11:38 58 komentara
Tanjug/Sava Radovanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je prednost Srbije da ne znamo kako izgleda živeti bez krize, što daje posebnu snagu i vitalnost našoj državi i narodu.

Najbolje moguće odluke Srbije su da podrži suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine i da ne uvodi sankcije protiv Rusije, rekao je Dačić tokom 22. Beogradskog ekonomskog foruma.

On je ocenio da postoji različit nivo zabrinutosti što se tiče problema teritorijalnog integriteta drugih zemalja i Srbije, uz konstataciju da se u Savetu Evrope osuđuje ugrožavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i istovremeno raspravlja o prijemu Kosova u tu organizaciju.

Naš zadatak je da branimo sopstvene interese, a ne tuđe. Situacija je delikatna, ali moramo da se vodimo svojim nacionalnim interesima i da nam glavni prioritet bude dobrobit Srbije, uz slogan svakog od nas „Prvo Srbija“, izjavio je Dačić.

On je naveo da Beograd želi mir u Ukrajini, jer su Srbiji potrebni mirno i stabilno okruženje.

Svet i Evropa se kreću iz jedne krize u drugu i to postaje prirodno stanje, rekao je Dačić i ocenio da će sledeća godina biti još izazovnija.

Evropska unija se u krizama okreće sebi. Vreme je za konkretnije poteze u politici proširenja EU, izjavio je Dačić.

Prema njegovim rečima, Srbija ima potencijal da se suoči sa globalnim krizama.

Privukli smo najviše direktnih stranih investicija u regionu, koje su u prva tri tromesečja ove godine iznosila tri milijarde evra. Spremni smo za svaku novu krizu, naveo je Dačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare