Dačić predložio pet kandidata za Privremeno nadzorno telo za praćenje medija

Vesti 05. nov. 202116:37
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić predložio je pet kandidata iz opozicionih stranaka i koalicija za članove Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje, saopšteno je iz parlamenta.

Predloženi su Rade Veljanovski, ispred Socijaldemokratske stranke Srbije, Zdravko Veselinov, u ime Koalicije NADA koju čine Demokratska stranka Srbije, Pokret obnove Kraljevine Srbije i više udruženja građana, Milorad Marinković ispred pokreta Dveri, Peđa Milosavljević iz pokreta Dosta je bilo i Stevan Ristić u ime Stranke moderne Srbije.

Dačić je time odgovorio na dopis Ministarstva kulture i informisanja, u kome je obavešten da je Vlada Srbije donela Odluku o formiranju Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje i da je potrebno da predloži šest kandidata za članove Privremenog nadzornog tela.

„Pozivam Vas da predložene kandidate imenujete za članove Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje, kako bi ovo telo postalo operativno u što kraćem roku i moglo da neometano izvršava zadatke koji su mu povereni“, naveo je Dačić.

On je naveo, da je, kada je reč o šestom kandidatu za člana Privremenog nadzornog tela, dogovoreno da se obave dodatne konsultacije sa predstavnicima opozicionih partija do 26. novembra, nakon čega će biti dostavljen konačan predlog.

Podsetio je da je u prethodnom periodu, a u skladu sa Završnim dokumentom Međustranačkog dijaloga, održao konsultacije sa kofasilitatorima Evropskog parlamenta, u cilju dogovora o zajedničkom predlogu za šest kandidata Privremenog nadzornog tela.

Komentari

Vaš komentar