Dačić: Ostaje izborni cenzus od tri odsto, dijalog bez stranaca bolje napreduje

Vesti 27. avg 202108:19 > 09:28 46 komentara
Božana Pavlica/Fonet

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je kazao da će za izbore ostati cenzus od tri odsto i neće se vraćati na prethodnih pet odsto.

„Svi su bili digli galamu (iz opozicije) kad je spušten a u suštini su se radovali. Pa su svi bili zainteresovani da li će se vraćati na pet odsto – neće se vraćati, ostaće tri odsto“, rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.

Dačić je za Politiku izjavio da radni sastanak međustranačkog dijaloga bez prisustva stranaca zvanično još nije zakazan, ali da će to uskoro uraditi.

Kako je list preneo, u tim razgovorima biće predstavljeno konkretno šta je vlast prihvatila od opozicionih predloga za poboljšanje izbornih uslova, kao i da će sastanak najverovatnije biti u ponedeljak 30. avgusta.

Pročitajte još:

„Očekujem da će na tom sastanku, osim lidera opozicije, prisustvovati i predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. Moramo polako sad da dajemo određene predloge, odnosno da vidimo šta prihvatamo, a šta ne“, rekao je Dačić za Politiku.

Kako je naveo, „Vučić je obećao da će ponovo učestvovati u razgovorima sa onim strankama koje ne žele učešće stranaca“.

„Dijalog sa strankama koje ne žele prisustvo stranaca mnogo bolje napreduje, nego s onima iz opozicije koji insistiraju na učešću predstavnika Evropskog parlament u tim razgovorima“, rekao je Dačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare