Dačić o dijalogu: Nije još utvrđen format, ni ko će učestvovati od stranaka

Vesti 08. feb 202110:51 12 komentara
Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je vlast opredeljena za međustranački dogovor, čiji je početak načelno dogovoren sa predsednikom spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, ali da još nije uvrđen format i ko će učestvovati od stranaka.

„Treba da se razgovara šta promeniti u izbornim uslovima – da li nešto u zakonu, u uslovima finansiranja kampanje, kontrole glasačkog procesa, da li u medijskom smislu nešto promeniti, odnosno da ima više emisija koje se bave politikom“, rekao je Dačić za TV Hepi.

On je, misleći na zahtev opozicije da se razdvoje izbori, naveo da je nekadašni predsednik države Boris Tadić skratio mandat da bi istovremeno bili predsednički i parlamentarni izbori i da je tad „to bilo dobro a sada ne valja“.

„Ali, to su marginalne stvari koje nisu ni predmet ozbiljnog dijaloga“, rekao je Dačić, navodeći i da nigde u svetu ne postoji kao tema minstarstvo za izbore.

Govoreći o zahtevima opozicije, kao što je predlog za promenu izbornih uslova, on je naveo da Skupštini nije ništa nije zvanično poslato, i da su oni „možda to poslali evopskim institucajma“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare