Dačić: Licemerje drugih – nema deklaracije koja osuđuje zločine nad Srbima

Vesti 11. jul. 202122:19 > 22:4219 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/JADRANKA ILIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je da se obeležavanja godišnjica zločina u Srebrenici koristi za "stalni pritisak na Srbiju", i da je to orkestrirana kampanja koja za cilj ima da "baci ljagu, pečatira" ceo srpski narod.

On je gostujući na TV Pink naveo da nije bio pozvan na današnje obeležavanje 11. jula, godišnjice genocida u Srebrenici, i da ne zna da li je na komemoraciju bio pozvan neko od drugih funkcionera Srbije.

Povezano:

Naglasio je da je Srbija osudila ubistvo više hiljada Bošnjaka 1995. godine u Srebrenici, ali „da se licimerje drugih država“ odslikava u tome što „nema deklaracije koja osuđuje zločine počinjene nad Srbima“.

„To govori o tome da čitava ljaga (pokušava da se baci) na srpski narod. Sada možemo da pričamo i o orkestriranoj priči, zato što su (u proteklim danima) skoro sve države donosile svoje izjašnjenje o Srebrenici. Svakako postoji namera, koja nije časna“, ocenio je Dačić.

On je dodao i da lideri u regionu propuštaju da dođu na obeležavanje godišnjica zločina počinjenih nad Srbima i da je poređenje Srebrenice sa Holokaustom „neumesno“.

„To je zaista neuporedivo. Što se tiče Srbije, predsednik (Aleksandar Vučić) je išao tamo, vi znate šta se tamo desilo. Do dana današnjeg niko nije odgovarao za pokušaj linčovanja, odnosno ubistva (Vučića)“, rekao je Dačić, podsećajući na napad na delegaciju 2015. godine desio kod Memorijalnog centra u Potočarima.

Komentari

Vaš komentar