Dačić: Ne znam kada će se nastaviti dijalog s opozicijom, ima desetak platformi

Vesti 24. mar 202111:07 7 komentara
N1 (arhiva)

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je spreman za nastavak dijaloga sa opozicijom, uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta, ali da za sada nema podatak kada će dijalog početi.

Dačić, koji je i predsednik Socijalističke partije Srbije, je za televiziju Pink izjavio da je početkom marta pozvao političke stranke iz opozicije da nastave dijalog pod pokroviteljstvom Narodne skupštine između 15. i 18. marta, ali da je od njih dobio negativan odgovor zato što je to bilo „previše brzo“.

„Nisam oduševjen da vodim dijalog svaki dan sa različitim likovima sa političke scene, koji ne mogu da se dogovore ni između sebe. Ima desetak platformi (za pregovore), ima stranaka koje žele dijalog sa vlasti ali bez učešća stranaca“, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, dijalog vlasti i opozicije pod pokroviteljstvom EU o poboljšanju izbornih uslova počeo je u vreme kada je predsednica Narodne skupštine bila Maja Gojković, a njegova druga faza je trebalo da se nastavi nakon parlamentarnih izbora, koji su održani u junu prošle godine.

Dačić je dodao da predstavnici Evropskog parlamenta treba „prvo da razgovaraju sa svim poslaničkim grupama u parlamentu“, ali da za sada još treba da se vidi „kada će biti taj nastavak dijaloga“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare