Dačić: Ne zna se kada će početi dijalog sa opozicijom uz posredovanje EU

Vesti 20. jun 202112:12 > 16:5512 komentara
Podeli:
Ivica Dačić
Izvor: Tanjug/Federation council of the federal assembly of the russian federation/Vladislav Tarasov

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da dijalog sa opozicijom koja učestvuje u pregovorima sa vlašću oko poboljšanja izbornih uslova bez posredovanja predstavnika EU "ide svojim tokom", dok sa opozicijom koja traži posredovanje EU nije počeo a nema ni najave kada će početi.

Dačić je za televiziju Pink izjavio da se sastanci sa delom opozicije koja o poboljšanju izbornih uslova pregovara u Skupštini Srbije „bez stranaca“ održavaju svake sedmice, sa različitim temama, ali nije precizirao o čemu se razgovaralo i koji su bili zahtevi opozicionih stranaka.

Povezane vesti

On je najavio da će na narednom sastanku, koji je zakazan za ponedeljak u 16 časova, sa predstavnicima opozicije među kojima su pokret Dosta je bilo, Srpska radikalna stranka, Dveri, Pokret za obnovu kraljevine Srbije i Zavetnici, na temu Kosova i Metohije razgovarati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dačić je rekao da će, što se tiče drugog dijaloga, sa predstavnicima opozicije koji traže posredovanje EU, iskoristiti to što je 28. juna pozvan na sastanak u Brisel, da se sretne sa nekima koji bi trebalo da u tom dijalogu posreduju.

„Iskoristiću priliku da se sretnem sa nekima. Mi još čekamo da dođu, da počne dijalog, a on nije ni započeo“, rekao je Dačić i dodao da je to „jedna rapsodija koja traje“, zbog zabrane putovanja u inostranstvo zbog epidemije za evropske zvaničnike.

„Joanikije da se izjasni povodom krize u Crnoj Gori“

Dačić je rekao i da bi i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije trebalo da se izjasni povodom političke krize u Crnoj Gori, nastale usvajanjem Rezolucije o Srebrenici.

On je ocenio da je donošenje Rezolucije ogromno razočaranje i da je upereno direktno protiv Srbije i Republike Srpske, odnosno da je to deo „dobro osmišljenog projekta koji treba što više da optereti Srbiju i srpski narod, da bi se dokazalo da je Republika Srpska nastala na genocidu“.

„Treba i mitropolit Joanikije da kaže šta misli o ovome što se događa, jer Krivokapić je došao na čelo Vlade jer je pokojni mitropolit Amfilohije tražio da on bude nosilac liste. Mislim i da novi mitropolit treba da se pozabavi situacijom u Crnoj Gori i položajem Srba u Crnoj Gori“, rekao je Dačić.

Komentari

Vaš komentar