Dačić: Ne može vlada da povuče zakon, čekamo odluku predsednika

Vesti 08. dec 202118:07 12 komentara
N1

Predsednik skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je na kraju današnje sednice da vlada Srbije ne može da povuče zakon koji je usvojila skupština.

„Povodom vesti da je vlada povukla zakon o eksproprijaciji, moram da podsetim da vlada ne može da povuče zakon koji je usvojila skupština. Mi čekamo odluku predsednika Srbije, da li će zakon potpisati ili neće i to je jasna ustavna procedura“ rekao je Dačić i poručio poslanicima i javnosti da će o daljim potezima biti obavešteni.

Nakon toga poslanici su usvojili set zakona o platama zaposlenih u javnom sektoru kojima se rok za početak primene sistemskog zakona u toj oblasti pomera za početak 2025. godine.

Usvojene su izmene Zakona o zaposlenima u javnim službama, o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, kao i u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Republika, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava, i službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave.

Poslanici su usvojili izmene i dopune Zakona o patentima, i potvrdili sporazum vlada Srbije i Mongolije o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji.

Poslanici su dali i državne garancije u korist Banke Intesa i Rajfajzen banke po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“, po osnovu ugovora o kreditu za jačanje transportnih kapaciteta gasovoda, ukupne vrednosti 40 miliona evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare