Dačić: Izjave Osmani glupost i zamajavanje

Vesti 23. feb 202110:06 4 komentara
N1 (arhiva)

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da su izjave vršiteljke dužnosti predsednika Kosova Vjose Osmani da će tražiti od američkog predsednika Džozefa Bajedna da se ponište Briselski i Vašingtonski sporazum "čiste gluposti i zamajavanje", i da ih je glupo komentarisati.

„Da li Osmani misli da živimo u 90-im kada su imali pažnju i podršku sveta. Oni nisu više miljenici i to što ona priča nijedan razuman političar neće prihvatiti“, kazao je on za televiziju Hepi i dodao da je „sam Bajden bio u administraciji kad je taj sporazum potpisan“.

Dačić je rekao da nije siguran ni da li će postojati politička volja Brisela da se taj sporazuma poništi, a dodao je da sve što je potpisano mora i da se sprovede, jer ništa nije potpisano „samo radi spektakla“.

„Sporazum je potpisan 2013. godine, i niko to ni ne spominje u Prištini, jer je glavna stvar zbog koje smo potpisali taj sporazum zajednica srpskih opština“, dodao je on.

Dačić je rekao da izvestiteljka za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon treba da da izjavu zašto su održani izbori na Kosovu bez medjunarodnih posmatrača, jer „ispada kao da je Kosovo oličenje demokratije“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare