Dačić i Larše o saradnji i strateškom partnerstvu Srbije i Francuske

Vesti 25. nov 202216:28 0 komentara
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Beogradu s predsednikom Senata - gornjeg doma Parlamenta Francuske, Žerarom Laršeom, o jačanju bilateralnih odnosa i starteškog partnerstva Francuske i Srbije, posebno na političkom i ekonomskom planu, o Balkanu i o aktuelnim međunarodnim pitanjima.

#related-news_0

Mninistarstvo spoljnih poslova Srbije je saopštilo da je Larše koji je u trodnevnoj zvaničnoj poseti, potvrdio podršku i ponudio pomoć Francuske u procesu evrointegracija Srbije, posebno kroz saradnju nadležnih odbora dva parlamenta.

Predsednik Senata Francuske potvrdio je značaj strateškog partnerstva dve zemlje, naročito njegovu ekonomsku, kulturnu i odbrambenu dimenziju.

On je istakao značaj prisustva i predstavljanja na visokom nivou Srbije na nedavnom Samitu i Ministarskoj konferenciji frankofonije u Đerbi, u Tunisu, i ukazao da Međunarodna organizacija frankofonije treba da, pored ekonomske, ima veću političku ulogu na međunarodnom planu.

Dačić je podsetio na tradicionalne prijateljske odnose dve zemlje i bliskost dva naroda, i na bilateralne odnose podignute na nivo strateškog partnerstva, i ukazao na značaj nastavka političkog dijaloga izrazivši nadu da će se nastaviti kontakti i posete na najvišem i visokom nivou.

Podsetio je da međusobni kontakti i razgovori vraćaju sećanje na sve ono što je Srbiji i Francuskoj zajedničko i što ih povezuje ;kroz dugu i bogatu istoriju dva naroda, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!