Dačić i Lajčak: Dijalog i kompromis jedini put za dogovor Beograda i Prištine

Vesti 30. jun 202212:38 > 16:19
Miroslav Lajčak, Ivica Dačić
Izvor: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak ocenili su u Beogradu da je dijalog jedini pravi put za postizanje održivog dogovora između Beograda i Prištine.

Dačić je rekao da jedini pravi put za postizanje održivog dogovora između Beograda i Prištine dijalog i kompromis i da Beograd ostaje u potpunosti posvećen dijalogu i spreman za njegov nastavak.

„Naša strana je spremna da u nastavku dijaloga razgovora o brojnim otvorenim pitanjima, ali naglašavamo da nismo spremni da prihvatimo bilo kakve jednostrane odluke, koje nisu proizašle iz dogovora u dijalogu, a koje direktno ugrožavaju prava pripadnika srpske zajednice na KiM“, rekao je Dačić, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Pročitajte još

Lajčak, koji je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu, je naglasio da je dijalog jedini proces za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova i istakao stav EU da je na stranama da implementiraju ono što je dogovoreno.

Lajčak je takođe napomenuo da radi na susretu na visokom nivou predsednika Srbije Alaksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u Briselu, kao i da želi da njihov naredni susret bude produktivan.

Komentari

Vaš komentar