Dačić: Fon Kramon se javno definisala kao lobista za Kosovo

Vesti 20. mar 202115:55 > 16:20 14 komentara
N1

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je rekao da se poslanica Evropskog parlamenta Viola Fon Kramon "javno definisala da je lobista za Kosovo".

„Znate šta, mislim da se poslanica Kramon javno definisala da je lobista za Kosovo. Podsetio bih da je ona već u prošlim izjavama rekla da je srećna što Srbija nije otvorila ni jedno novo poglavlje. Ovde nije reč o objektivnom posmatraču već o poslanici koja ima aktivno učešće na našim prostorima i koja je suprotstavljena Srpskoj strani već više godina unazad“, rekao je Dačić za portal Glas Zaječara.

Fon Kramon je ranije osudila napad šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Martinovića na predstavnike civilnog društva i upitala predsednika Skupštine Srbije da li misli da je takav govor mržnje prihvatljiv.

Dačić je rekao da evroposlanica ne treba „da deli lekciju o tome kako se vodi Narodna skupština“.

„U Evropskom parlamentu ono što je govorila bi moralo da bude diskriminsano kao govor mržnje. Ovde, kao što ste čuli, od predsednika Republike, mi ćemo u dijalogu koji se vodi i sa drugim političkim strankama, jasno govoriti o tome da smo spremni da razgovaramo sa svima o unapređenju rada parlamenta i uopšte stvaranju boljih uslova za predstojeće izbore“, dodao je Dačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare