Dačić: Ekološki protesti imaju logističku i finansijsku podršku iz inostranstva

Vesti 03. dec 202117:53 49 komentara
Ivica Dačić
Tanjug / Sava Radovanović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da građanski ekološki protesti imaju "logističku i finasijsku podršku iz inostranstva" i da su najave blokade saobraćajnica "protivustavne i protivzakonite".

Dačić je za TV B92 rekao i da među onima koji protestuju ima ljudi koji nisu ekolozi već su, kako je rekao, „političari koji koriste“ one koji su iskreno zabrinuti zbog ekologije.

„Ubeđen sam da 99 odsto organizatora tog protesta ne zna ništa o ekologiji“, rekao je Dačić i dodao da policija ima instrukcije državnog vrha da, kako je rekao, „ne reaguje na provokacije“.

Ukazao je da organizatori sutrašnjeg protesta najavljuju, ne blokadu „nekog seoskog puta“, već vitalnih saobraćajnica i u Beogradu.

„Mislim da je to veoma opasno i ovde je jasno da protesti imaju logistički finansijsku podršku iz inostransva“, rekao je Dačić i dodao da veliki broj učesnika protestuje protiv Aleksandra Vučića, a ne zbog ekologije.

Dačić je rekao i da je ekologija veoma značajna tema i da niko od toga ne beži i dodao da o tome „treba razgovarati na mestima koja su za to predviđena“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare