Dačić: Čanak išao da podstiče sukobe, trebalo mu je zabraniti ulazak u Crnu Goru

Vesti 06. sep 202109:16 > 12:0117 komentara
Podeli:
IVICA DACIC
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić optužio je lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da je otišao na Cetinje u vreme ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija "s namerom da podstiče sukobe i nasilje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi".

Dačić je kazao da je Čanak za to „dobio pare“ od crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

POVEZANE VESTI:

„Nije on tamo došao kao navijač, već da podstiče nasilje prema SPC. Šta on podržava, da treba da se zabrani mitropolitu i patrijarhu da dodju u manastir na Cetinju? On kao i Milo Đukanović, može da preživi samo na incidentima. Čanak je sramota za srpski narod, dobro da se nije prihvatio nekih rekvizita kad je bio na Cetinju“, rekao je Dačić za Prvu televiziju.

On je naveo i da nije tražio od srpskih vlasti da uhapse Čanka već da to urade vlasti u Podgorici zbog kako je rekao, „rušenja ustavnog poretka Crne Gore“.

„Čanak je opasnost za Crnu Goru, šta traži on tamo? Sećate se koliko su Srba vratili sa granice, a on je tamo otišao s namerom da podstiče sukobe. Zato sam rekao da bi bilo dobro da su i njega stavili na spisak ljudi koji su nepoželjni u Crnoj Gori“, rekao je predsednik Skupštine Srbije.

Plaše crnogorski narod nekakvom remetilačkom ulogom Srbije

Govoreći o incidentima povodom ustoličenja mitropolita Joanikija, Dačić je ocenio da je reč o „plašenju crnogorskom naroda i građana Crne Gore nekom remetilačkom ulogom Srbije“.

„U normalno vreme ustoličenje mitropolita ili vladika bilo bi radostan dan“, rekao je Dačić-

On je istakao da je Srbija ima dobre odnose sa Crnom Gorom i da je s njom u bratstvu i zajedništvu.

Dačić je poručio i da vladajuća većina u Crnoj Gori treba da shvati koga ima za protivnika.

Mitropolit Joanikije ustoličen je juče u Cetinjskom manastiru, gde je sa patrijarhom Porfirijem došao helikopterom pošto su demonstranti prethodno blokirali prilaze gradu.

Komentari

Vaš komentar