Nezvanično Hrkalović prijavila Stefanovića, njegov izbor advokata izaziva pažnju

Vesti 25. jun 202219:16 > 26. jun 2022 16:2856 komentara
Podeli:

Novo svetlo na slučaj Hrkalović Stefanović, koji danima okupira srpsku javnost, baca činjenica da je advokat Nebojše Stefanovića najbliži saradnik ubijenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Mediji su ranije upravo Dijanu Hrkalović dovodili u vezu sa organizacijom njegovog ubistva. Dodatno, portal "Vreme" otkrio je i da je Hrkalović tokom saslušanja podnela krivičnu prijavu protiv svog bivšeg šefa zbog prisluškivanja predsednika.

Nebojša Stefanović je poruku poslao, a da nije ni ušao u policiju. Nije morao ni da progovori, dovoljno što je došao u pratnji advokata Gorana Pejića, najbližeg saradnika ubijenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Zašto je to bitno? Zato što se u optužnici protiv Dijane Hrkalović, u koju je N1 imao uvid, navodi da je ona naredila da se izbriše gotovo 40 minuta prisluškivanog razgovora advokata Miše Ognjanovića sa kriminalcem i kumom Luke Bojovića Dragoslavom Miloradovićem. Razgovor je snimljen u maju 2018. u restoranu „Pizza bar“ na Vračaru. Miloradović je ubijen desetak dana, a Ognjanović dva meseca nakon njihovog prisluškivanog razgovora.

Povezane vesti

„Ne želim da tumačim razloge zbog kojih je bilo ko u Srbiji angažovao jednog ili drugog advokata. Međutim, činjenica da je Nebojša Stefanović angažovao baš Gorana Pejića koji je bio dugogodišnji saradnik i prijatelj do smrti Miše Ognjanovića svakako izaziva pažnju svih“, navodi Zora Dobričanin Nikodinović.

A pažnju izaziva i to što je na saslušanje Dijana Hrkalović došla sama, bez pratnje advokata, ostavljajući utisak da je sigurna da će znati na koja pitanja inspektora može i treba da odgovori. Portal „Vreme“ objavio je da je ona u Sektoru unutrašnje kontrole podnela i jednu krivičnu prijavu.

Na kraju informativnog razgovora, bivša državna sekretarka je protiv Stefanovića podnela krivičnu prijavu za neovlašćeno prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. I dok je Hrkalovićeva još diktirala krivičnu prijavu, u zgradu policije stigao je i ministar.

O svojim prisluškivanim razgovorima predsednik Vučić kaže da više neće govoriti, da je to sada u rukama tužilaštva i sudova da reše.

„Ja sam ih dobio, imam ih sačuvane u svom telefonu, da neko ne bi mogao da ih zloupotrebi nekada, dakle nekoliko tih razgovora. Dobio sam, znam da su me slušali. To je za mene užasna stvar, ali ne želim više tim stvarima, koje su se ticale države u tom trenutku, ugrožavale bezbednost, stabilnost države svakako, ali za koje bi neko mogao da kaže da se tiču mene lično, ne pada mi na pamet da se time bavim“, rekao je predsednik Vučić.

Dragoslav Miša Ognjanović, ubijen je pod i dalje zvanično nerasvetljenim okolnostima jula 2018. godine na Novom Beogradu. Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović veruje da je slučaj rasvetljen, ali i da ipak postoji razlog zašto nije dobio sudski epilog.

„Zašto odgovorni nisu došli pred tužilaštvo i pred sud mislim da je stvar određenih kalkulacija nekih koji odlučuju o tome koga će i kada da gone. I sam Miša je dok je bio živ sumnjao da je praćen i prisluškivan, a kako vreme prolazi tako dolazimo do informacija da smo maltene svi mi koji smo radili neke važne predmete bili prisluškivani i praćeni“, navodi Dobričanin Nikodinović.

Do sada, provladini tabloidi u slučaju ubistva Miše Ognjanovića ciljali su na Hrkalović. Na inicijativu advokata formirano je i Stalno radno telo za bezbednost advokata, ali ono do danas nije ništa značajno postiglo.

Komentari

Vaš komentar