Hoće li Stefanović i odgovarati ili će samo „otići“ u ilegalu?

Vesti 17. maj 202119:28 > 21:4732 komentara
Podeli:

Pune ruke posla za predstavnike Srpske napredne stranke na lokalu tokom vikenda. Više opštinskih odbora odlučivalo je o tome da li su zadovoljni radom svojih predsednika, ali i radom pojedinih visokih funkcionera, 169 odbora SNS-a navodno ima rok do 20. maja da podnese svoje zaključke. Ovaj proces sprovodi se u tajnosti, ali je na društvenim mrežamo osvanuo snimak iz odbora SNS-a u beogradskoj opštini Voždovac. Da li Nebojšu Stefanovića čeka sudbina Tomislava Nikolića?

Dok je lider naprednjaka Aleksandar Vučić u nedelju, uz osmeh, doručkovao burek i jogurt i prikupljao snagu za putovanja koja ga čekaju, stranački odbori naporno su radili. Sve se radi daleko od očiju javnosti, ali snimak sa sednice Opštinskog odbora naprednjaka na Voždovcu pokazuje da je bilo veoma burno prilikom odlučivanja o tome da li treba smeniti Nebojšu Stefanovića.

sns, sns logo, sns voždovac
Izvor : N1

„Nemojte da nasedate na ove priče. Njih je postavio gospodin Stefanović, nas je gospodin Stefanović smenio… Ko je za to da se smeni celo rukovodstvo gradskog odbora na čelu sa Nebojšom Stefanovićem i celo rukovodstvo opštinskog odbora Srpske napredne stranke… Neka digne ruke“, rečeno je u voždovačkom odboru.

Ko je koga postavio i ko je koga smenio pitanja su o kojima se raspravlja u Srpskoj naprednoj stranci. Za sada nije poznato da li se vodi rasprava o tome ko je šta uradio. Prvi čovek beogradskih naprednjaka i ministar odbrane očigledno polako ali sigurno napušta SNS.

„Ja mislim da će se ovaj slučaj završiti kao slučaj Tomislava Nikolića. Dakle, Nebojša Stefanović će posle medijsko-političkih zapleta, koji će trajati još neko vreme, biti u nekoj vrsti poluilegale“, smatra analitičar Dejan Vuk Stanković.

Afera „Prisluškivanje“ predsednika Srbije, najviše se zamera Stefanoviću, ali druge afere će, po svemu sudeći, sa njim u ilegalu. Branio ga je Vučić i za Savamalu. „Policija nije učestvovala u izvršenju bilo kog krivičnog dela… Nemojte da me prekidate, molim vas“, rekao je u junu 2016. Vučić.

Povezano:

Ali, imali su Stefanovići zaštitu od Vučića i kada su obelodanjene njihove veze sa Krušikom. „Pitam Nebojšu (Stefanovića) jel on tamo vlasnik ili direktor, kaže – nije“, rekao je u novembru 2019.

„Stefanović je od početka „mali od kužine“… To kad kažem nije uvreda, „mali od kužine“ u timu Aleksandra Vučića. To što je od početka sa njim, što mu je odan, što se javljao u emisije kao Nebojša iz Beograda, to ga može spasiti neke odmazde, ozbiljne odmazde, jer ako je tačno za šta ga sve optužuju i šta sve insinuiraju mediji koji su ga do juče dizali u zvezde – to je strašno. Jer insinuiraju da je on i komandat ove čitave priče sa ovom kriminalnom grupom, da je on to znao zapravo. To su insinuacije od početka, ne samo Dijana Hrkalović nego se i on pominje kao takav“, navodi analitičar Cvijetin Milivojević.

Kao takvog, Nebojšu Stefanovića stranački organi verovatno će smeniti i sa mesta prvog čoveka vojske, iako se premijerka Ana Brnabić još nije oglasila po tom pitanju.

„Za mene je pravo pitanje ovo da li će Vlada Republike Srbije reagovati danas i hoće li smeniti Nebojšu Stefanovića“, kaže Milivojević.

„Kada posmatrate ozbiljnost problema sa kojom se policija suočila u prethodnom periodu i kada izvedete zaključak da je na tom čelu bila jedna konkretna ličnost, onda se to pitanje odgovornosti nameće kao jedan od utisaka“, dodaje Dejan Vuk Stanković.

Ono što se sledeće nameće jeste – da li će Stefanović i za šta odgovarati ili će se sve završiti samo izbacivanjem iz SNS-a i Vlade…

Opštinski odbor Vračar, koji je do sada jedini imao javno saopštenje o zahtevu za smenu Stefanovića, ne pominje njegovo privođenje pravdi, već samo njegovo izbacivanje iz stranke i kabineta.

Komentari

Vaš komentar