Cvijić: Predmeti za ozbiljan kriminal bez početka i kraja, nekome se ne žuri

Vesti 25. maj. 202217:20 > 17:362 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić rekao je za N1, povodom odlaganja početka suđenja Veljku Belivuku, da sva suđenja za ozbiljan kriminal jako dugo traju i ne završavaju se. "Mi smo poveli akciju pre 12 godina, nisu donete pravosnažne presude u slučaju Šarić, Jovanjica... Svi bitni predmeti nemaju ni početka ni kraja, prolongiraju se. To je stvar političke organizacije, znamo jako dobro kako sudska vlast funkcioniše, pod jakim je uticajem politike, tu vidim razloge za jako loše funkcionisanje i odugovlačenje. Ne znam šta će se dešavati, ne vidim da se nekom baš žuri", kaže on.

Cvijić navodi da sudija dugo nije bio određen za Belikuka i dodaje da nas u nekim istragama prestižu sve druge zemlje.

„Postoji nada da neke istrage mogu da povežu Šarića i Belivuka povodom nekih ubistava u Grčkoj. Srpska policija i BIA su vodile postupke i bili nagrađivani, sada dokazi stižu iz inostranstva.

Materijal iz Francuske je ključni materijal za Belivukovu grupu, imamo snimke mučenja ljudi, nova optužnica za još dva ubistva su dokazi preko Skaja", rekao je novinar NIN-a.

Povezane vesti:

Kaže da su u Evropi već donete neke pravosnažne presude na osnovu Skaj aplikacije.

"Kod nas to ide jako sporo, nemamo nažalost ozbiljnu istragu o povezanosti vlasti sa mafijom, ne vidimo ozbiljnu istragu. Ako hoćete da presečete mafiju, tu treba udariti. Pisao sam tekst o presretnutoj komunikaciji Belivuka i Nenada Vučkovića iz Žandarmerije, u toj komunikaciji govore Dijana Hrkalović, Nebojša Stefanović. Ako vučemo paralelu, postoje neke presude u evropskim zemljama donete na osnovi Skaj aplikacije, videćemo kako će naše pravosuđe reagovati", kazao je Cvijić.

Rekao je da se posle hapšenja Veljka Belivuka nije mnogo toga promenulo.

"Drugi su zauzeli te pozicije, postoji regrutovanje mladih od 16 godina i to se ne menja", zaključio je novinar NIN Vuk Cvijić.

Komentari

Vaš komentar