Cvijić: Pokušaj sprečavanja skandiranja protiv Vučića isti kao u vreme Belivuka

Vesti 23. jul. 202113:09 > 17:0211 komentara
Podeli:
vuk cvijić
Izvor: N1

Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić izjavio je za N1 da je reakcija vlasti na iskaz osumnjičenog šefa kriminalne grupe Veljka Belivuka, objavljen na portalu KRIK, neobična, ali ne i iznenađujuća. Rekao je i da su huligani koji su sinoć pokušali da spreče skandiranje protiv predsednika Aleksandra Vučića na stadionu Partizana, funkcionisali isto kao Belivukova navijačka grupa.

Cvijić je za N1 rekao da je reakcija predstavnika vlasti na iskaz Veljka Belivuka, neobična, ali ne i inznenađujuća, s obzirom na, kako je rekao, ranije propagandne ratove koje je vodila vlast preko medija.

POVEZANE VESTI:

Dodao je da Belivuk u svom iskazu nije dao konkretne dokaze da se video sa Aleksandrom Vučićem i sa visokim funkcionerom SNS-a Darkom Glišićem, ali da jete rekao „ono što smo mi ranije videli svojim očima – da je bilo zabranjeno skandiranje protiv Vučića na tribini“ Partizanovog stadiona.

„Nažalost, sinoć se to ponovo dešavalo na tribini, na isti način na koji su funkcionisali ‘Principi’ (Belivukova grupa). Huligani su upali na tribinu i počeli da biju ljude, kad su pružili ljudi otpor, oni su pobegli preko policije koja nije reagovala. Policija je bila nezainteresovana da ih zaustavi“, istakao je Cvjić.

Dodao je i da ne zna zašto je režimu toliko važno da se ne skandira protiv Vučića na tribinama, i podsetio da čak ni Slobodanu Miloševiću nije toliko smetalo kada se na stadionima klicalo protiv njega.

Ukazao je da je grupa Veljka Belivuka, koja je sprečavala uvredljivo skandiranje na tribinama, imala neke povlastice, i da je to plaćeno ljudskim životima, jer je 17 osoba nestalo.

Novinar NIN-a podsetio je i da je istraga protiv Belivukove grupe ograničena na period od 2019. do danas, i da ne pokriva period kada je nastala, a o čemu, kako je istakao, postoje pisani tragovi u upravi Partizana.

Osvrćući se na napade na istraživački portal KRIK zbog objavljivanja Belivukovog iskaza, Cvijić je rekao da je reč o jednom profesionalnom tekstu o navodima koji bi svakako bili dostupni javnosti, jer bi bili pročitani na suđenju, dok ne bi celoj javnosti bila prikazivana tela bez glave.

„Oni to neukosno pokušavaju da uporede sa ‘Sabljom’. Tada, kada su ubijene vođe Zemunskog klana, poslata je poruka da je glava skinuta, postojao su JSO i drugi banditi iz tog klana. Ovde se šalju slike žrtava i uznemiruju se porodice. Pet majki je pisalo REM-u bez posledica, obraćale su se i predsedniku i ništa se nije desilo“, podsetio je Cvijić.

Upitan zašto na Zvezdinim tribinama nema uvredljivog skandiranja protiv Vučića, Cvijić je rekao da je u profesionalnim medijima ranije otkriveno da kompanije u kojima se navijači Crvene zvezde pokazuju kao suvlasnici, pobeđuju na tenderima.

„I tu je negde nivelisano to da posledica bude ista kao na Partizanovom stadionu, da se ne viče protiv vlasti“, rekao je on.

Pogledajte gostovanje Vuka Cvijića u emisiji N1 Studio Live:

Komentari

Vaš komentar