Ćuta odgovorio premijerki: Ko voli svoju zemlju, ne dovodi Rio Tinto

Vesti 10. apr. 202121:43100 komentara
Podeli:
Izvor: FoNet/Božana Pavlica

Reagujući na optužbe premijerke Srbije Ane Brnabić da su na ekološkom protestu prekršene epidemiološke mere, te da je "licemerno" što su na "tom masovnom okupljanju" bili ljudi koji najviše kritikuju vlast, jedan od organizatora "Ekološkog ustanka", Aleksandar Jovanović Ćuta, za Nova.rs kaže da se predsednica Vlade Srbije ništa ne pita.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da skup predstavlja primer nepoštovanja i neodgovornosti, optužujući učesnike protesta da se nisu pridržavali epidemioloških mera, odnosno da nisu nosili zaštitne maske.

Komentarišući ovu izjavu, Jovanović je istakao da nije važno šta govori premijerka, napominjući da „onaj ko voli svoju zemlju ne dovodi Rio Tinto“, prenosi Nova.rs.

„Ana Brnabić i mesto na kojem se nalazi su samo splet nesrećnih okolnosti i nije važno šta ona govori“, rekao je on, dodajući da je kompanija Rio Tinto strateški partner premijerke.

„Tamo gde se pojavio Rio Tinto, tu života više nema, a sad to isto hoće da urade u Loznici. Rio Tinto je došao ovde kako bi raseljavao ljude sa njihovih vekovnih ognjišta. Ono što je za Anu Brnabić posao veka, za nas je propast, jer to ljude proteruje iz njihovih kuća i sa njiva. Ne pita se Ana Brnabić više ništa“, naglašava Aleksandar Jovanović Ćuta.

Podsetimo, u Beogradu je održan protest pod sloganom „Ekološki ustanak“. U organizaciji skupa učestvovali su brojni ekološki, građanski pokreti koji traže zaštitu prava na zdrav vazduh, vodu i zemlju.

Komentari

Vaš komentar