Ćuta: Nastavićemo da se okupljamo dok Rio Tinto ne ode iz Srbije

Vesti 03. jan 202214:3054 komentara
Izvor: N1

Aleksandar jovanović Ćuta izjavio je na protestu u Brezjaku da postoji samo jedna poruka, samo jedna opcija, a to je da "Rio Tinto mora da ide iz Srbije".

Onaj ko odlučuje o tome, kaže Jovanović, nije više „ni Aleksandar Vučić, ni Zorana Mihajlović, ni svi njihovi direktori Rio Tinta, već svi ovi ljudi koji su se okupili“.

Povezane vesti

„Ne znam kad će već jednom da shvati taj glavni faraon da taj projekat može da sprovede samo uz upotrebu sile, a nijedan vojnik, ni policajac neće da stane uz Rio Tinto protiv svog naroda. Mi ćemo nastaviti da se okupljamo i ovde i na Gazeli, dok Rio Tinto ne ode iz Srbije. I ne samo Rio Tinto, mnoge druge kompanije, Srbija planira da se preore, da oni odu sa punim džepovima, a nama ostavljaju cijanid i sumpornu kiselinu“, kaže Jovanović.

Prema njegovim rečima, „ovo mora da se rešava, ili će se rešavati na ulici, ili na izborima“.

„Daj, čoveče, reci šta smo dužni da plaćamo, da završavamo posao, oni su u obavezi prema Rio Tintu sigurno moraju da ispune nekakve dogovore, šta se on dogovarao pitaj Boga, na kraju krajeva, to više nije ni važno, nebitno je šta govori Aleksandar Vučić, zna da će se okliznuti po pitanju životne sredine“, kaže on.

Kako je rekao, „ovaj prostor treba da se stavi pod zaštitu“.

„Ovo je prostor koji nas hrani, mi ćemo uraditi projekat, ovde će biti područje gde će se proizvoditi zdrava hrana. Odavde Vojvodina može da se snabdeva vodom, prema studiji“, kaže on.

Jovanović najavljuje da će se posle Božića okupiti na Gazeli, te da nastavljaju s blokadama.

Komentari

Vaš komentar