Ćuta: Brutalno bih kažnjavao za trovanje reka, Srbija – tempirana ekološka bomba

Vesti 13. avg 202209:0755 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/ JADRANKA ILIC

"Srbija je jedna tempirana ekološka bomba. Na sve strane imate moramo, zaštitimo, ne damo. Vidim sad direktor ove firme u Kosjeriću tera direktore da prosipaju sumpornu kiselinu u reku. A kad novinari dođu da ga pitaju, on se krije. Krije se ekološka inspekcija lokalna, krije se Ministarstvo zaštite životne sredine. Pravi se jedan ekološki Dušanov zakonik. Ja bih za ovo kažnjavao brutalno, da se ja pitam, za trovanje reke, za svakog ko truje vazduh i zemlju, bilo bi to brutalno kažnjavanje", rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta, narodni poslanik i zamenik šefa poslaničkog kluba Moramo.

On kaže da se to neće desiti u „zemlji Aleksandra Vučića“.

„Ko god da je ovde došao njemu su prodali naše zlato, sve su ispod zemlje napipali. Naše šume više nisu naše već njima gazduje vojvoda Igor. To je narodni poslanik Igor Braunović, čuveni guslar, narodi heroj koji je višegodišnji v.d. direktor Srbijašuma. To se besomučno kasapi, imate jednu apsolutnu katastrofu u Srbiji“, rekao je Ćuta u Pregledu dana TV Nova S, prenosi Nova.rs.

Poslanik navodi i da je „Bosilegrad jedan tamni vilajet i da rudnikom gazduje Miodrag Vukajlović“.

„To je čovek koji za pojasom drži pištolj i šeta se kroz centar Bosilegrada. Onda kad dođu vaše kolege zabranjeno je snimanje rudnika i on ih gađa kamenjem u glavu“, objašnjava Ćuta.

On objašnjava i da ovaj rudnik ima zabranu prerade olova i cinka, ali da se to u pogonima i dalje prerađuje.

„Pozivam ministarku ekologije i tehničku Zoranu Mihajlović, koja izdaje ovakve dozvole za rudnike i MHE da momentalno dođu na lice mesta i postupe po rešenju koje su sproveli“, kaže Ćuta.

Komentari

Vaš komentar