Ćuta: Ako zahtevi o Rio Tintu budu ignorisani, uslediće i obustave rada

Vesti 18. jan 202208:42 > 08:46 31 komentara
Tanjug / Tara Radovanović

Aktivista pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da će, ukoliko ni nakon blokada u subotu ne budu prihvaćeni zahtevi ekoloških organizacija o kompaniji Rio Tinto, uslediti radikalizacija protesta i poziv na jednočasovnu obustavu rada.

Jovanović je za list Nova rekao da će na jednočasovnu obustavu rada biti pozvani „bukvalno svi“.

„Pozvaćemo i studente, nastavnike, profesore, umetnike, da na jedan sat obustave rad“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, to je sledeći način borbe protiv Rio Tinta, ako Vlada nastavi da ignoriše zahteve ekoloških organizacija.

Povezane vesti

„To je plan, ali da prvo da vidimo kako će proći ova subota i blokade“, rekao je Jovanović.

Ekološki ustanak pozvao je u saopštenju „građane i organizacije na blokadu u subotu u Beogradu u 13h ispred Sava Centra“.

„Da konačno završimo ovu farsu sa Rio Tintom. Dosta je pretnji, ucena, laži i otimačine. Danima se migolje i stidljivo najavljuju povlačenje projekta ‘Jadar’, i to samo zato što su ih na to naterali hrabri i odlučni građani koji protestuju i blokiraju puteve nedeljama. Znamo da su blizu da ispune naše zahteve, na samoj su ivici, kao što reče premijerka, zato hajde da ih poguramo u tom pravcu. Svi smo složni u tome da nema trovanja Jadra, ali ni ostatka Srbije. Nema otimanja zemlje ni proterivanja građana sa svoje dedovine. Znamo da ne damo“, naveli su u saopštenju.

Dodali su da „ne odustaju ni od dve ključne blokade u Loznici i Preljini“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare