U Ćupriji proglašena vanredna situacija zbog poplava

Vesti 20. jul 202118:025 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Aleksandar Ćirić

Vanredna situacija na teritoriji opštine Ćuprija je proglašena, kako je zvanično saopšteno, "zbog poplava i štete koju su ovih dana prouzrokovale obilne padavine".

Kako piše na opštinskom sajtu, vanredna situacija proglašena je na predlog Jovice Antića – predsednika Opštine i komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije.

On je obrazlažući predlog rekao da se posle jutrošnjeg „obilaska terena“ uverio da „zbog kritične situacije i bržeg reagovanja treba uvesti vanrednu situaciju“.

Poenta uvođenja vanrednog stanja je da se brže i lakše pomogne otklanjanje posledica poplava, pošto to stanje omgućava „efikasnije angažovanje materijalnih i ljudskih resursa“, rečeno je na današnjoj elektronskoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije koji je jednoglasno odobrio predlog predsednika.

Međutim, samo dan ranije, u ponedeljak, 19. jula, ćuprijski Štab za vanredne situacije je samo upozorio na mogućnost da se u naredna dva dana pojave bujice jer je Republički hidrometeorološki zavod saopštio da su juče i danas „mogući kratkotrajni nagli porasti vodostaja s manjim lokalnim izlivanjima na manjim bujičnim vodotocima“ širom Srbije.

Juče je na sajtu Opštine Ćuprija objavljeno da su već u pripravnosti komunalne službe i da se „preventivno obilaze kritične lokacije na vodotocima drugog reda“ kao što su propusti i mostovi, da bi se sprečila moguća zagušenja pri protoku vode.

Komentari

Vaš komentar