Ćulibrk: Predizborima bi se možda animirao deo građana koji su u apatiji

Vesti 13. maj 202109:08 > 09:1312 komentara

Glavni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk izjavio je u Novom danu da "ne bi imao ništa protiv predizbora u opoziciji". "Mislim da bi se možda na neki način animirao deo građana koji su u apatiji. To je problem opozicije, nije problem opozicije vlast, većina građana je nezadovoljna vlašću, pogotovo u Beogradu, sečenjem stabala, asfaltiranjem gde se stigne...", kaže on.

Prema njegovim rečima, „30 godina se mi zapravo vrtimo u krug, a ne znamo gde su nam granice zemlje“.

„Čak i da hoće da vas prime u EU, morate da znate dge su vam granice. Čujete ministra Vulina koji govori o nekim srpskim zemljama. Veliku Srbiju više niko ne pominje, ali zato Vulin pominje nekakve srpske zemlje, ja bih voleo da mi neko definiše šta je to. svaka država ima interes da štiti građane sopstvene nacionalnosti gde god da žive, ali to je jedan par rukava, a drugi par je pričati o nekakvim srpskim zemljama“, kaže on.

Govoreći o ekonomiji, kaže da smo uvek „u nekoj kontrafazi“.

Povezane vesti

„Ispade da kad je u svetu najgore, nama je najbolje, a kad god je ceo svet u prosperitetu, Srbija tada tavori“, kaže Ćulibrk.

Govoreći o povećanju javnog duga, rekao je da je „svako od zaposlenih dobio 2.000 evra na teret“.

Postavio je pitanje, govoreći o prethodnom ciklusu pomoći države, „zašto se svima daje jednako“.

„Nisu svi ugroženi. Mi smo na kraju godine saznali da su neki delovi privrede imali rast. Mislim da to nije pravedno, da to nije ekonomski, ni socijalno odgovorno. Dobra država zna kome treba da pomogne“, kaže on.

Mišljenja je da je jasan interes i Vučića i Šapića, kada je reč o ujedinjenu SNS i SPAS.

„Vučić jednim udarcem rešava dva problema – sa Stefanovićem koji je predsednik GO, i s Vesićem, kad bi Vesić bio nosilac na beogradskim izborima, SNS nema šanse da bi dobio izbore“, kaže on.

Dodao je da samo moli „da se stvari nazovu pravim imenom“.

„Mislim da je na prošlim izborima za SNS bilo jako važno da pobedi u Šapcu i Paraćinu, gde nisu do tad držali vlast. Verujem da je to tako u Beogradu. Na parlamentarnim i predsedničkim izborima ja ne vidim kako može opozicija da dobije, u Beogradu može. Da stanu iza jednog, ili da bar pet, šest, meseci pre izbora kažu idemo u jednoj, dve, tri kolone, idemo s ekipom ljudi… Previše se insistira na ličnostima“, kaže on.

Govoreći o predizborima u opoziciji, kaže da ne bi imao ništa protiv toga.

„Mislim da bi se možda na neki način animirao deo građana koji su u apatiji. To je problem opozicije, nije problem opozicije vlast, većina građana je nezadovoljna vlašću, pogotovo u Beogradu, sečenjem stabala, asfaltiranjem gde se stigne…“, kaže on.

Ponovio je da bi „morali da imaju već sad jasnu ekipu“.

„I da se kaže ‘treba nam metro, ali ne ovakav koji će voziti od livade do livade’. Studija je pokazala da se linijom 95 preveze više ljudi nego što bi se vozilo metroom“, kaže Ćulibrk.

Komentari

Vaš komentar