Čučković, Cvijo Babić, Savić… Šapić „neće da se pravda“, kaže – iskusni su

Vesti 04. jul 202219:17 > 22:05 35 komentara

Vlast formirana u Beogradu uveliko je na terenu. Gradonačelnik Aleksandar Šapić, sa svojim timom, obišao je Mladenovac. Uprkos kritikama dela javnosti kaže da ima poverenje u ljude koje je izabrao za svoje saradnike. Birao ih je, tvrdi, na osnovu bogatog iskustva i ozbiljnih rezultata koje su ranije pokazali.

Po dolasku na funkciju novi gradonačelnik, kao bivši vaterpolista, najpre je počeo da se bavi gradskim bazenima. U izbornoj kampanji Mladenovčanima je, kaže, obećao da će imati gde da plivaju.

„Ja sam na ovom bazenu kao dete – pošto je moj otac živeo tu u Mladenovcu kad je došao sa Korduna – provodio neko vreme. I onda su mi rekli da bazen nije radio par godina i stvarno sam srećan što je bazen ponovo proradio“, naveo je Šapić.

Pročitajte još:

Sreću što je bazen proradio Šapić je podelio sa svojim najbližim saradnikom, gradskim menadžerom Miroslavom Čučkovićem koji ga je u stopu pratio. Iako deo javnosti taj Šapićev odabir kritikuje, sam Čučković kaže da ga loši komentari ne pogađaju. Na pitanje N1 – šta će da uradi za Beograd, kaže – videće se.

„Mi smo imenovani od 1. jula – to je nekoliko dana. Pustite nas da vam saopštimo za svaki deo i za svako naselje Beograda šta će to konkretno biti. A što se tiče kritika, mi smo otvoreni za kontrolu našeg rada – možda će nekad biti pohvala, negde će biti kritika, ali ajde da pričamo o delima“, rekao je Miroslav Čučković, menadžer grada Beograda.

U timu od koga se očekuju dela je i Aleksandar Savić, koji je, kao bivši ugostitelj sa zvanjem električara, svojevremeno upravljao opštinom Voždovac i koji ima krivičnu prijavu zbog sumnji na malverzacije. Među gradonačelnikovim pomoćnicima su i Predrag Lukić i Cvijo Babić, koji su napustili Demokratsku stranku, preko koje su obavljali funkcije u glavnom gradu i u mandatu bivše vlasti.

Pitali smo Aleksandra Šapića prema kojim kriterijumima je birao članove svog tima.

„Svako od njih, da sad ne idem ponaosob, su izuzetno iskusni u svom poslu, neki od njih iskusniji od mene. I birao sam ljude koji mogu da mi pomognu, a ne koji treba pored mene da statiraju, tako da to su mi bile jedinice mere. Ja sad ovde vama da se pravdam i da vam ja nalazim šta su oni konkretno uradili… Sve što su uradili je bilo ono što ja smatram da je dovoljno da ih preporuči za ovo mesto. A imam pravo, ja sve i da sam pogrešio, evo, sutra neću biti na ovom mestu, doći će neko drugi, pa će postaviti neke druge saradnike. Mi ćemo da podnesemo odgovornost za sve ono što je ispred nas“, naveo je Šapić.

Predstavnici opozicije smatraju da je na Šapićevu odluku za novi tim uticala članska karta Srpske napredne stranke i da se to najbolje pokazuje u slučaju Miroslava Čučkovića.

„Svim Beograđanima je on poznat kao neko ko je neuspešno branio Obrenovac od poplava, mislim da je to strašno što je on dobio unapređenje, ali dobro, to govori zapravo o tome, kakva je politika Srpske napredne stranke“, rekao je Radomir Lazović, iz pokreta „Ne davimo Beograd“.

N1: A kako mislite da se on tako visoko pozicionirao?

„Pa ja mislim da je to neki spoj, neke vrste duga koji on tu ima prema njima, ne znam šta bi tu drugo moglo da bude… Tako da su oni sigurni da će on ispunjavati partijske zadatke“, navodi.

„Politika SNS-a je da se njihovi lideri ne okružuju najboljim ljudima, nego ljudima koji ih ne ugrožavaju na bilo koji način, tako da sigurno Aleksandra Šapića ne mogu da ugrožavaju bivši članovi DS-a, doduše i on je bivši član DS-a, niti gospodin Čučković niti bilo ko iz te ekipe. Kao i prethodni gradonačelnik – postavili su čoveka na mesto gradonačelnika, čoveka sjajne biografije i rekli mu da ne meša u svoj posao, i on je to ispoštovao“, smatra Filip Tatalović iz Demokratske stranke.

Koliko će vremena tim Aleksandra Šapića imati da se pokaže – veliko je pitanje. Jer, ako Aleksandar Vučić održi obećanje, mandat aktuelne gradske vlasti potrajaće najduže do proleća.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare