Crtica iz stvarnog života osobe sa invaliditetom u Beogradu

Vesti 03. dec 202115:42 0 komentara
Shutterstock

Mina Ćetković iz Beograda osoba je sa invaliditetom. Ona je, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, podelila lično iskustvo sa kakvim se problemima u Srbiji svakodnevno suočava.

Ona je, na svom Fejsbuk profilu, napisala pre mesec dana da nije mogla da uđe ni u jedan od devet autobusa, zbog toga što nisu mogli da joj spuste rampu.

„Pre mesec dana nijedan bus (od njih 9) nije mogao da mi otvori rampu da uđem, jer ili šrafciger koji sam imala kod sebe nije bio pravi (vozači kažu da oni ne moraju da imaju nikakav alat kod sebe) ili su jednostavno sve rampe toliko dugo bile van funkcije da se tu ništa nije moglo“, istakla je Ćetković.

Dodaje da je zvala Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP), gde su joj rekli da to nema veze sa njima, već sa gradskim Sekretarijatom za javni prevoz.

„Sekretarijat, opet, je rekao, morate da pišete na mejl, pa će naši pravnici IZUČITI da li je to u našoj nadležnosti. Naravno, ni traga ni glasa, pa sam danas zvala da pitam (kako su, šta rade i) da li čitaju mejlove, a žena na zvaničnom telefonu Sekretatijata mi je rekla da dok ja pitam za NEKAKVE rampe, neko ne može da dobije vatrogasce (šta?) i spustila slušalicu“, rekla je Mina Ćetković.

Sugrađanima je poručila da ne veruju naslovima da je osobama sa invaliditetom sve bolje, kao ni srećnim slikama, jer, kako kaže, divno je biti srećan, ali ako koristite kolica, sami ste i na autobuskoj stanici i u ovom gradu sa svojim problemima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!