Ćorović o frekvencijama: N1 i Nova S nisu konkurencija trovačima sa Pinka

Vesti 20. apr 202209:36 > 09:41 3 komentara
N1

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović kaže za N1 povodom raspisivanja javnog konkursa za dodelu četiri televizijske nacionalne frekvencije da televizije N1 i Nova S nisu konkurencija B92 i Pinku. "Ne možete da budete konkurencija sa nekim ko su, slobodno mogu reći - trovači. Obrazovani sistem i mediji su najodgovorniji za ovakvo stanje u društvu, došli smo u stanje da će ljudi dobrovoljno pristajati na ispiranje mozga. Mi to živimo u punom kapacitetu, van velikih gradova većina ne zna da postoji N1 i Nova S, ne znaju za afere ove vlasti, slušaju mašineriju koja ozbiljno ispira mozak", rekla je ona.

Kaže da je ono što može da se ncuje čuje na Pink „civilizacijsko potonuće“ i da je nemogućnost da se napravi distinkcija između dobra i zla posledica delovanje takvih medija.

„Vlada uverenje da ako čujete nešto na TV – to je tačno. Imamo zapušteno građanstvo koje nije u stanju da napravi razliku između ukusa i neukusa, to je sadržaj koji podseća na uličarski vokabular. Namerno i svesno zaglupljivanje građana, kad imate tavko građanstvo neće pokazivati otpor. Zapanjena sam kada vidim da pristojan svet gleda rijaliti programe, to nije zabava, sadržaj je banalan i ogavan, šta može da bude zabavno da se vređaju, psuju. Regulatorno telo to neće da vidi, oni su deo mašinerije, neće sami sebe da nagrde, to je sistem spojenih sudova, oni su tu da aminuju takve svinjarije. Bruka je i njihova, jednog dana kada Srbija ozdravi, regulatorno telo će biti izučavano kao primer potonuća i beščašća“, kazala je Ćorović.

Povezane vesti:

Govoreći o izjavi senatora SAD da Srbija mora da uskladi svoju spoljnu politiku sa Evropskom unijom, kaže da se toliko stvari desilo od kako smo dobili novog ambasadora SAD u Srbiji.

„Intenzivirali su se kontakti sa Amerikom, očigledno da je Vučić na početku stvaranja SNS i transformacije nešto sa Amerikancima dogovorio, očigledno ti dogovori dolaze na naplatu. Sigurna sam da ćemo gledati snažno prisustvo važnih američkih činilaca. Imali smo četiri godine Trampove vladavine, to je bilo olakšanje za našu vlast, da odlažu neminovnost, sada će administracija SAD da uradi ono što su dogovorili pre 10 godina. Desio se i rat u Ukrajini, slika je postala izoštrena, mnogi od nas su upozoravali da Srbija ide u pravcu putinizacije i to nije bila tajna. I Evropa i SAD su to gledali kroz prste, pričali su da se otvaraju poglavlja, izgleda da je rat u Ukrajini osvestio Evropu i Ameriku, mnogo je Rusa nezadovoljno načinom života u Rusiji. Znam mnogo Rusa koji se ne slažu sa Putinovom politikom“, rekla je sagovornica N1.

Ćorović navodi da je obrazovni sistem u Srbiji katastrofalan, da se i u „boljim kućama“ dešava da danak uzimaju mobilni telefoni, brz način života i da deca nemaju nerava da čitaju, kao i da je za nju zapanjujuće da im je koncentracija skoro nepostojeća.

„Takav ishod je dobrim delom zbog onlajn nastave, živog nastavnika ne može da zameni nikakav Zoom. Nije fer da prebacimo sve na nastavnike, potpuno je drugačiji utisak kada se nađete sa ljudima. Sistem ne valja prebijene pare, on je iz prve polovine 20. veka. Bojim se da su i sadržaji neprimereni, rogobatni, mogno toga ne ide u korak s vremenom, nije lako promeniti čitav sistem, obrazovni sistem ne pokazuje nikakve znake vitalnosti. Vruć krompir je gurnut prosvetnim radnicima – i koliko će deca da budu animirana i koliko će sadržaja da dođe do dece i da samo od dobre organizacije i želje zavisi, to nije fer. Razumem da se i prosvetni radnici bune, kada radite časno i pošteno vi ste prinuđeni da preživljavate, to je tragedija zemlje u kojoj živimo“, zaključila je Aida Ćorović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare