Čomić: Laž je da zakon o istopolnim zajednicama znači brak i usvajanje dece

Vesti 26. apr 202110:58 14 komentara
N1

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je da je "laž" argument onih koji se protive zakonu o istopolnim zajednicama, da on znači "brak i usvajanje dece".

„Treba razgovarati o činjenicama sa onima koji su protiv tog zakona, jer je laž argument da taj zakon znači brak i usvajanje dece. To je ljudski zakon u kome ima života, a Srbija je spremna da kaže da svi građani imaju ista prava“, rekla je Čomić za televiziju Prva.

Čomić je naglasila da je važno da se poštuju ljudska prava da bi Srbija pristupila Evropskoj uniji.

„Da bismo odobrovoljili Brisel, treba da se setimo reči ‘čojstvo’, odnosno, treba da radimo na kulturi i vladavini ljudskih prava, a u tome i mediji treba da učestvuju i da pruže informacije o tome ko šta sme i šta ne sme, jer je to suština vladavine prava“, rekla je ona.

Problem je što mnogi mediji imaju „političke agende“, ali o tome, kako je Čomić ocenila, „ne sme da govori“.

Upitana da li će učestvovati u dijalogu vlasti i opozicije, Čomić je rekla da njoj to nije dozvoljeno, jer je ona član Vlade.

„Ne smem u tome da učestvujem. Dijalog vlasti i opozicije je dijalog evropskog parlamenta i Narodne skupštine. Član Vlade u to ne sme da se meša. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je nadležno za sve, sem za političke stranke i sindikalna udruženja“, rekla je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare