CLS: Vodovod u Ritopeku od najave do početka izgradnje poskupeo četiri puta

Vesti 03. apr. 202109:292 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je da nadležni organi treba da se odgovore na pitanje kako je vodovod u Ritopeku, čija izgradnja počinje tokom aprila, od najave projekta do potpisivanja ugovora poskupeo četiri puta.

CLS navodi da pozdravlja u načelu potpisivanje ugovora za izgradnju vodovoda u beogradskom naselju Ritopek, ali navodi da je aktuelna gradska vlast obećavala pre tri godine u predizbornoj kampanji završetak njegove izgradnje u 2019. godini.

„Posebno problematično je to što je zamenik gradonačelnika (Goran Vesić) pre godinu dana najavljivao da izgradnja vodovoda u Ritopeku košta prema projektu 370 miliona dinara, dok je na potpisivanju ugovora izjavio da je sada cena 1,4 milijarde dinara“, dodaje se u saopštenju.

Vesić je u petak najavio da će izgradnja vodovoda početi u aprilu, a da će prva faza radova biti završena do novembra, kada će meštani Starog Ritopeka i dela Novog Ritopeka biti priključeni na gradsku vodovodnu mrežu.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je u martu dodelila ugovor za prvi deo izgradnje vodovne mreže u naselju Ritopek.

Komentari

Vaš komentar