CLS: Poskupljenje vode u Beogradu, nejasni razlozi

Vesti 03. jan 202108:39 28 komentara
Shutterstock

Centar za lokalnu samoupravu ocenio je danas da su nejasni razlozi za poskupljenje cene tekuće vode u Beogradu za pet odsto od 1. januara i da nije poznato za koje namene će se koristiti dodatna sredstva koja na taj način budu prikupljena od gradjana.

U saopštenju se navodi da svaka korekcija cene komunalnih usluga mora biti odraz podizanja kvaliteta tih usluga, a gradjani moraju znati šta tačno dobijaju za svaki dinar više koji plate javnim preduzećima.

Ta organizacija tvrdi da će prosečno domaćinstvo od početka februara plaćati uslugu isporuke i odvodjenja vode oko 85 dinara više nego do sada i podseća da je kompanija „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i pre 15 meseci uvećala cenu za 131 dinar po domaćinstvu, kroz uvodjenje stavke pod nazivom „pogonska spremnost sistema“.

„Potpuno je nejasno zašto Beogradski vodovod, za manje od godinu i po dana, već drugi put podiže cenu svojih usluga, pogotovo imajući u vidu da je ovo preduzeće beležilo neto dobit i pre ovih poskupljenja. Ona je u 2019. godini iznosila 19 miliona dinara, a ranijih godina i mnogo više“, navodi se.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare