CLS: GSP da preuzme sistem naplate karata, novo rešenje gora verzija Bus Plusa

Vesti 31. dec. 202010:0413 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) je ocenio da Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd treba da preuzme sistem naplate karata, a da se iznos koji bi se davao privatnom partneru iskoristi za angažovanje novih vozača, bolje uslove i kvalitetnije održavanje voznog parka. Oni smatraju da je novo rešenje gora verzija Bus Plusa.

CLS je saopštio da, iako su rukovodioci Beograda još od 2014. obećavali ukidanje javno-privatnog partnerstva i vraćanje naplate karata pod gradsku upravu, ovih dana je raspisan tender za novog privatnog partnera za narednih 13 godina.

Pročitajte još:

„Budući da je istekom desetogodišnjeg ugovora sa Apexom Grad stekao pravo svojine na opremi za naplatu karata i pravo trajnog korišćenja softvera, kao i da je stekao dovoljno znanja i iskustvo za samostalnu naplatu karata, postavlja se pitanje zašto se traži novi privatni partner kome se nudi gotovo minimalno umanjeni procenat od naplate karata (7,92 odsto umesto dosadašnjih 8,53)“, navode iz CLS.

Oni su, kako ukazuju, izračunali da će se time od naplate karata gotovo pola miliona evra odvajati za privatnog partnera na mesečnom nivou, a potpuno je nejasno šta će on novo doneti u odnosu na ono što je Grad već stekao tokom desetogodišnjeg ugovora sa Apexom.

„Centar za lokalnu samoupravu predlaže da GSP preuzme sistem naplate karata, a da se iznos koji bi se davao privatnom partneru iskoristi za angažovanje novih vozača, bolje uslove i kvalitetnije održavanje voznog parka“, piše u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar