CLS: Gde je nestalo 150 miliona dinara iz budžeta za klime u vozilima GSP?

Vesti 12. jul. 202117:2613 komentara
Podeli:
Vrućina, gradski prevoz, GSP, klima uređaj, klimatizovano vozilo, leto, rashlađivanje, prozor, promaja
Izvor: N1

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) upitao je generalnog direktora GSP Beograd Radišu Momčilovića "gde je nestalo 150 miliona dinara, koliko se iz gradskog budžeta odvojilo ove godine za servis i popravku klima u njihovim vozilima".

„Zašto servis klima nije odrađen na vreme, to jest najkasnije do maja ove godine? Da li će zbog očajnog planiranja i nelogičnih nabavki Momčilović da podnese ostavku“, upitao je CLS, na čijem je čelu Nikola Jovanović.

Povezane vesti

CLS konstatuje da se iz saopštenja GSP Beograd ne vidi zašto u gradskim autobusima nije radila klima do polovine jula i da li će zbog toga neko da snosi odgovornost.

Takođe, CLS je upitao „zašto su se ugovori za ove poslove davali privatnicima poput ‘Klimatronik Centar’ iz Novog Sada, umesto ovlašćenim zastupnicima iza kojih stoje fabrike sa svojom garancijom“.

GSP Beograd je prethodno saopštio da je ovih dana uložen ogroman napor da bi se u što većem broju vozila koja imaju fabrički ugrađene klime, one dovele u ispravno stanje, kao i da trenutno 507 autobusa ima ispravne ove uređaje.

To preduzeće je još saopštilo da se u voznom parku GSP-a i dalje nalazi oko 100 autobusa koji nemaju fabrički ugrađene klime, a svakodnevno se za postojeći red vožnje obezbeđuje oko 600 ispravnih autobusa.

Komentari

Vaš komentar