Dveri: Našem članu 30 dana zatvora zbog protesta za vreme policijskog časa

Vesti 30. apr 202114:13 > 14:194 komentara
Izvor: N1

Gradska organizacija Dveri u Čačku saopštila je da je njihovom članu Ivanu Vidojeviću nadležni sud izrekao kaznu zatvora od 30 dana, zbog učestvovanja u protestnoj šetnji koja je organizovana za vreme policijskog časa, i to ocenila "politički progon".

Protestna šetnja u organizaciji Dveri održana je u Čačku 2. maja prošle godine, tokom trajanja policijskog časa „protiv nezakonitog zatvaranja stanovništva“, koji je bio uveden zbog epidemije koronavirusa.

„Stranački deo policije, tužilaštva i sudstva u Čačku nastavljaju progon Dveri. Nakon prve političke presude u Čačku posle pada komunizma predsedniku odborničke grupe Dveri Aleksandru Tanaskoviću (koja je ranije doneta), pritisak Srpske napredne stranke na čačansku policiju i sudstvo ne jenjava“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri su istakle da se Vidojević, koji je član Glavnog odbora i bivši odbornik te stranke u Skupštini Čačka, učestvujući u protestnoj šetnji „ponašao u duhu svoga naroda i obavljao svoju odborničku dužnost“.

„Vidojević je ukazivao na kršenje zakona i ukidanje osnovnih sloboda i nije pristajao na ropstvo – tako što je protestvovao protiv nezakonitog zatvaranja naroda koje se kosilo sa zakonom i zdravim razumom“, navodi se saopštenju.

Dveri ističu da je „simptomatično“ da su prve presude zbog protestne šetnje u vreme policijskog časa bile oslobađajuće, a zatim po žalbi policijske uprave ukinute.

„Ovo je očigledan dokaz da je deo sudstva i policije u Čačku u potpunosti pod kontrolom SNS. Dveri se neće pomiriti sa ovom odlukom i primeniće sva moguća sredstva da se ovakva nezakonita odluka spreči“, navodi se u saopštenju Gradske organizacije Dveri u Čačku.

Komentari

Vaš komentar