Član UO Petnice: Nisam znao za slučaj seksualnog nasilja, podrška svim devojkama

Vesti 25. jun 202110:263 komentara
Izvor: N1

Član Upravnog odbora "Petnice" Andrej Starović rekao je da nije znao za slučaj seksualnog nasilja jednog od profesora "do pre neki mesec", ali da pruža "ozbiljnu podršku" svim devojkama koje su doživele nasilje u toj istraživačkoj stanici.

„Na žalost nisam znao za ovaj slučaj do pre neki mesec, kada je Upravni odbor obavešten da postoji snažna inicijativa grupe mladih rukovodilaca programa koja je insistirala na tome da se stvari raščiste, da se postave stvari na pravo mesto, da se stvari nazovu pravim imenom“, rekao je Starović za televiziju Prva.

Povezane vesti:

Kako je naveo, sve što je rekao u tom televizijskom gostovanju – njegov je lični stav i njegovo razumevanje stvari, jer je Upravni odbor u proceduri sastanaka i tek treba da zauzme konačan stav.

„Ako je sve ovo tačno, a nemam nikakav razlog da sumnjam u ova svedočanstva koja su izašla u ‘Vremenu’, ona su baš potresna. Nasilje je nasilje i nema razgovora o tome… Najiskrenije, ako to išta znači, mogu da uputim ozbiljnu podršku tim devojkama, polaznicama Istraživačke stanice“, istakao je Starović.

Prema njegovim rečima, profesoru je raskinut ugovor sa „Petnicom“ 2017. godine, ali da članovima Upravnog odbora nije poznat razlog zbog čega se to desilo.

„Sa ljudskog plana gledajući, prva stvar koja mi pada na pamet, kao čovek ovu priču vidim kao svinjariju“, ocenio je Starović.

Nedeljnik „Vreme“ objavio je ispovest pet žrtava koje su od 2003. do 2014. godine doživele seksualno nasilje zlostavljača, profesora u Istraživačkoj stanici „Petnica“.

Kako se pretpostavlja, broj žrtava bi mogao da bude i veći od 20.

Uprava „Petnice“ priznala je da je znala za problem, da je za razmere saznala 2017. kada je s dotad zaposlenim profesorom raskinut radni odnos.

Komentari

Vaš komentar