Član Lokalnog fronta o privođenju: Nevini smo, imamo svedoke i video materijal

Vesti 24. mar. 202114:24 > 22:4116 komentara
Podeli:

Željko Trifunović iz Lokalnog fronta Valjevo izjavio je u emisiji Studio N1 Live da je njegovo jučerašnje privođenje, kao i njegovog kolege Adama Radosavljevića bilo potpuno bespotrebno, jer ističe, da oni nisu ni na koji način prekršili zakon. "Nama nije bio cilj da ometamo niti predsednika, niti bilo koga iz njegove delegacije. To smo jasno rekli policiji, kao i da ne predstavljamo nikakav bezbedonosni rizik", istakao je Trifunović.

Podsetimo, oni su privedeni kada su pokušali da istaknu transparent pored puta kojim je trebalo da prođe predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na tom transparentu pisalo je “Nisi dobrodošao”, a ispod je bila slika ministra odbrane Nebojše Stefanovića i njegovog preminulog oca Branka Stefanovića. Policija je saopštila da su uhapšeni zbog ometanja službenog lica.

Povezane vesti

„Mi nismo izvršili krivično delo koje nam se stavlja na teret. Nismo izvršili ni bilo koje drugo krivično delo, a za to imamo svedoke, imamo i video materijal, kojima ćemo dokazati našu nevinost ukoliko uopšte dođe do suđenja. Nadamo se da će tužilac ovu prijavu da odbaci kao neosnovanu, ali je jako strašno što smo sa lisicama, sa rukama na leđima, i da smo tako proveli više od osam sati lišeni slobode. Očigledno je da režim Aleksandra Vučića gubi tlo pod nogama“, ocenio mje Trifunović.

Dodaje da je broj afera ovog režima sve veći, kao i da je jedna od najvećih ona za dešavanja u Krušiku, a koju su prema njegovim rečima, obelodanili upravo aktivisti Lokalnog fronta iz Valjeva.

Podsetio je da Aleksandar Obradović već godinu i po dana nije vraćen na posao, da mu nije ukinuta suspenzija, kao i da nije pokrenut nikakav postupak protiv njega.

„Očekujemo da svi ti ljudi koji uništavaju fabriku Krušik budu privedeni, na šta smo mi juče jasno aludirali“, rekao je on.

Trifunović napominje da se jučerašnje hapšenje desilo mnogo pre nego što je predsednik Srbije trebalo da prođe tim delom puta.

„Mi smo se neometano kretali tim putem, saobraćaj se nesmetano odvijao. Kada smo došli do dela gde se vrše neki radovi, tu smo pokušali da razvijemo transparent. Prišla su nam uniformisana službena lica i rekli su nam da to ne možemo tu da radimo. Pitali smo gde možemo, a oni su nam rukama pokazali na koju lokaciju da se sklonimo. Mi smo krenuli tamo gde su nam rekli, ali je jedan od naših aktivista čuo da su dobili naredbu da se tako (grubo) ponašaju. Prišli su mi sa leđa, gurnuli su me, udarili su me u ruku i izbili mi telefon. Kada sam pokušao da ga uzmem, gurnuli su me na kolovoz i odvukli me u susednu njivu. Uputili su nam određene pretnje, da bi nas posle toga vezali“, kazao je Trifunović.

Nakon toga, Trifunović objašnjava da su policijskom maricom prevezeni do policijske stanice u Valjevu.

„Prvo su nam rekli da ćemo biti samo saslušani i pušteni. Međutim, posle dva sata su promenili odluku i rekli nam da smo mi od tog trenutka uhapšeni. Takođe, rekli su nam da će nas saslušati javni tužilac. Posle saslušanja kod njega, mi smo pušteni da se branimo sa slobode“, objašnjava Trifunović.

On naglašava da su oni sarađivali sa policijom, kao i da su pratili sve policijske instrukcije o kretanju na tom putu. Međutim, to očigledno nije bilo dovoljno, pa su ih priveli.

Trifunović je podsetio i da sporni transparent nije po prvi put razvijan, već da je to isto urađeno i prošle godine kada je Vučić posetio Krušik.

A šta su rekli na konferenciji za novinare, pogledajte u videu:

 

Komentari

Vaš komentar