Član Gradskog veća: U Novom Pazaru dostignut maksimum ovog talasa epidemije

Vesti 21. sep 202114:18 1 komentar
N1

Član Gradskog veća Novog Pazara Fevzija Murić izjavio je da je u tom gradu "najverovatnije dostignut maksimum" trenutnog talasa epidemije i da će u narednom periodu doći do zaravnjenja krive i pada broja inficiranih koronavirusom.

Murić je, nakon sednice Stručno-operativnog tima za borbu protiv koronavirusa, kazao da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna i zabrinjavajuća, ali da ima blagih pokazatelja da je dostignut maksimum koji je, kako je rekao, gori nego leta prošle godine.

Povezane vesti

„Nismo uvodili nove mere, na snazi su one od prošle godine i one se moraju striktno poštovati. Molim građane da budu oprezni, a ugostitelje da poštuju mere jer dobijamo žalbe da u lokalima nema rastojanja, dezo barijera. Jedan smo od retkih gradova koji je zabranio velika okupljanja i to je dalo rezultata“, naveo je Murić.

On je kazao da je usvojen zahtev Sindikata prosvetnih radnika da se od Ministarstva prosvete zatraži da sve srednje škole u Novom Pazaru pređu na onlajn nastavu.

„Dali smo i nalog da se prikupe podaci o broju zaraženih učenika u osnovnim školama i to ne samo iz državnih zdravstvenih ustanova, već i iz privatnih laboratorija i ordinacija. Imali smo inicijativu da i učenici od 5. do 8. razreda pređu na onlajn nastavu, ali smo od toga odustali. Analiziraćemo podatke, pa ćemo, ako budu alarmantni, tražiti od ministarstva i to“, dodao je član Gradskog veća.

Murić je pozvao građane, a pogotovo mlade, studente i srednjoškolce, da se što pre vakcinišu i da time „ispoštuju nauku i medicinu“.

Na pitanje novinara o ukupnom broju vakcinisanih u Novom Pazaru i broju umrlih, a vakcinisanih, Murić je odgovorio da trenutno ne raspolaže tim podacima i da treba pitati zdravstvene ustanove.

Dodao je da ne raspolaže ni podatkom o broju inficiranih trudnica.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare