CIK Kosova će ponovo prebrojati glasove sa 12 biračkih mesta

Vesti 18. feb 202116:27
Podeli:
Izvor: REUTERS/Florion Goga

Centralna izborna komisija Kosova je prihvatila da se na 12 biračkih mesta ponovo prebroje glasovi sa prevremenih parlamentarnih izbora u nedelju, 14. februara.

Rukovodilac Centra za brojanje i rezultate koji je preporučio ponovno brojanje Burim Ahmetaj rekao je da nedostaju potpisi odbora tih glasačkih mesta, i da su nepotpuni obrasci, zbog čega je preporučeno potpuno ponovno brojanje glasova, a ne samo delimično.

Po informacijama iz CIK-a, biće prebrojani glasovi sa po jednog biračkog mesta u opštinama Đakovica, Kosovo Polje, Orahovac, Srbica, Suva Reka, Uroševac i Vučitrn, tri biračka mesta u opštini Podujevo i dva u opštini Prizren.

Predsednica CIK-a Valjdete Daka rekla je da je, u poređenju s prethodnim izborima, mnogo manji broj zahteva za ponovno brojanje glasova.

Portparol CIK-a Valjmir Elejzi je ranije danas saopštio da je do sada provereno 6.700 koverti s glasovima dijaspore poštom, da je potvrđeno 4.811 glasova, a odbijen 1.891 glas.

Po njegovim rečima, glasovi su odbijeni jer su ih poslale osobe koje su odbijene u periodu za prijavu, ili su to neidentifikovane osobe, zatim glasači s netačnim podacima ili osobe koje su glasačke listiće slale više puta.

Komentari

Vaš komentar