Vučić na samitu u Budimpešti: Demografija je pitanje opstanka

Vesti 23. sep. 202111:29 > 12:4986 komentara
Podeli:
Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug / Jadranka Ilić

Demografija je pitanje opstanka Srbije i drugih zemalja, a uskoro će postati najvažnije političko pitanje u regionu, jer je natalitet stvar opstanka, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u obraćanju na Četvrtom demografskom samitu u Budimpešti, najavio da će se u Srbiji pojačati finansijski podsticaji za novčanu pomoć porodicama i deci, jer „treba da dođemo do budućnosti koja će održati naše nacije, i učiniti naše države živim“.

On je ukazao i na činjenicu da, ako se ode na društvene mreže i postavi slika prelepog psa, ona će uvek dobiti više „lajkova“, nego ona sa svojim detetom.

„Govorim nešto što je zabranjeno, ali da, isprobajte to sami. I danas je nepristojno ako pričate o vašoj deci, ako pričate o porodičnim vrednostima. Možete da povredite nekog, ali vi ste jako pristojni ako kažete da ćete da vodite ljubimca da se šiša. Možete da mi se smejete, ali tako je. Ja jako žalim tu činjenicu“, konstatovao je Vučić.

Prema njegovoj oceni, svi se suočavamo sa tipom liberalnog političkog marksizma, „koji nas podučava da slušamo nove teorije koje će izmeniti naše živote, na način na koji ćemo izgubiti naše živote“.

„Pre 10 godina, vladavina prava bilo je jedino pitanje kojim smo se bavili. Nastala je logika, koja je korišćena protiv onih koji su bili neposlušni, a onda smo dobili najbitnije pitanje koje se ticalo globalnih promena. Normalno je da velike zemlje diskutuju o tome, ali koliko je to zanimljivo za Mađarsku i Srbiju? Da li je to najbitnije pitanje? Da li je to bitnije od budućnosti naših zemalja, naše dece, potomstva“, zapitao je on.

Vučić je ukazao da niko ne diskutuje o tim temama,“ iako se svi susrećemo i suočavamo sa ovakvim problemima, ali pojedini ne žele da se uhvate u koštac sa tim“.

„Kada u mojoj zemlji pričamo o tome, znam da će mnogi Srbi postaviti pitanje o demografiji, umesto da pitaju ono što je važno pitanje. Isto će se dogoditi svima, jer postoje neki drugi ljudi, koji, neću reći da instruišu medije, ali stvaraju neki svet, iz kog ne možemo da pobegnemo, i mi smo na neki način tu zarobljeni“, naglasio je on.

Dodik: Balkan se prazni zbog politike EU

Milorad Dodik
Izvor : Tanjug / Jadranka Ilić

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je na demografskom samitu u Budimpešti da se Balkan „prazni“ zbog politike EU.

„Moram reći da sebična evropska politika ‘prazni’ Balkan, koji će se puniti migrantima, koji dolaze iz zemalja sa različitim kulturama“, rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

On je upitao da li će za nekoliko decenija Evropljani živeti u Evropi.

„Dolazim iz zemlje gde nije sve određeno, gde smo nasledili mnoge probleme iz građanskog rata. Tokom građanskog rata u BiH broj rođene dece je bio mnogo veći nego u doba mira. To je potpuno apsurdno“, rekao je Dodik.

Komentari

Vaš komentar